Niet twee maar drie nieuwe BlackBerry smartphones op komst

Niet twee maar drie nieuwe BlackBerry smartphones op komst

01-07-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De afgelopen dagen duikt de naam BlackBerry opvallend vaak op in het geruchtencircuit. Nadat BlackBerry CEO John Chen al had laten doorschemeren dat er twee nieuwe BlackBerry smartphones op komst zijn, blijkt uit het geruchtencircuit dat er zelfs drie op de roadmap van BlackBerry staan.

Niet twee maar drie BlackBerry smartphones staan op de roadmap van BlackBerry. Dat stelt Venture Beat redacteur Evan Blass, bekend als 'tech-insider'. Afgelopen dagen is BlackBerry meerdere malen in het nieuws gekomen. Zo is uitgelekt dat het bedrijf in stilte een overeenkomst heeft gesloten met de Chinese smartphone producent TCL - bekend als fabrikant van Alcatel smartphones - en is bekend geworden dat de eerst volgende BlackBerry smartphone gebaseerd zal zijn op de Alcatel Idol 4.

Venture Beat onthult dat er totaal drie smartphones op de roadmap van BlackBerry staan. De twee toestellen waarover BlackBerry CEO John Chen het eerder had worden nog dit jaar gepresenteerd. Als eerste komt de BlackBerry Neon (codenaam) die is gebaseerd op de Alcatel Idol 4. Het tweede toestel luistert naar de codenaam 'BlackBerry Argon' en komt waarschijnlijk in oktober in de winkels te liggen. Begin volgend jaar moet vervolgens een toestel met de codenaam 'BlackBerry Mercury' gaan verschijnen. 

BlackBerry Neon

Over de BlackBerry Neon is de afgelopen dagen al veel gezegd en geschreven. Venture Beat bevestigt deze geruchten en specificaties waaruit blijkt dat de BlackBerry Neon gebaseerd is op de Alcatel Idol 4. De BlackBerry Neon heeft een 5,2 inch groot Full HD beeldscherm en heeft een behuizing met een aluminum frame en een kunststof achtercover met daar overheen een zachte coating. Het toestel wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 617 chipset, heeft 3 gigabyte werkgeheugen en 16 gigabyte opslagcapaciteit.

Op cameragebied heeft de BlackBerry Neon een 13-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera. Het toestel is voorzien van een 2.610 mAh accu en beschikt over Qualcomm's QuickCharge 2.0 technologie. Het toestel moet in juli of augustus al in de winkels komen te liggen.

BlackBerry Argon

De BlackBerry Argon is het meest uitgebreide toestel dat BlackBerry dit jaar gaat uitbrengen en wordt min of meer gezien als een opvolger voor de BlackBerry Priv. Dit toestel heeft naar verluidt een 5,5 inch groot beeldscherm met een 2K / QHD beeldschermresolutie.

Onder de motorkap van de BlackBerry Argon draait de Qualcomm Snapdragon 820 chipset. Deze chipset is ook terug te vinden in de meeste high-end smartphones van dit moment. Het toestel beschikt verder over 4 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit.

Op cameragebied heeft de BlackBerry Argon een 21-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera. De BlackBerry Argon is verder is voorzien van een 3.000 mAh accu, beschikt over Qualcomm's QuickCharge 3.0 technologie en heeft een vingerafdruksensor. De BlackBerry Argon wordt ergens in oktober in de winkels verwacht.

BlackBerry Mercury

Het derde BlackBerry toestel komt pas begin 2017 in de winkels te liggen en luistert naar de codenaam 'Mercury'. Dit toestel zal het enige BlackBerry toestel zijn na de BlackBerry Priv die beschikt over een fysiek QWERTY toetsenbord. Het toestel is vorggegeven als een 'monoblock' met een 4,5 inch groot Full HD beeldscherm met daaronder het toetsenbord, vergelijkbaar met de BlackBerry Passport.

De BlackBerry Mercury wordt naar verluidt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 625 chipset en heeft 3 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte interne opslagcapaciteit. Opvallend is de zeer hoge accucapaciteit van 3.400 mAh. Op cameragebied beschikt het toestel over een 18-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie