Slechte resultaten LG G5 kost top LG de kop

04-07-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


LG heeft flink de veger door de hoogste managementlagen van haar smartphone divisie gehaald. Het nieuwste paradepaardje van LG, de LG G5, verkoopt slecht en wordt internationaal behoorlijk bekritiseerd.

De nieuwe LG G5, die in februari op het Mobile World Congress in Barcelona groots werd gepresenteerd, blijkt een flop te zijn voor LG. De verkopen van het toestel blijven achter bij de verwachtingen waardoor LG voor het vijfde kwartaal op rij verlies zal gaan maken met haar smartphonetak.

Slechte verkoopresultaten voor de LG G5
Slechte verkoopresultaten voor de LG G5

Om het tij te keren heeft LG een groot aantal personen in de top van haar smartphonetak vervangen en een speciaal managementteam samengesteld die zich moet gaan richten op het aanwakkeren van de verkoop van de LG G5. LG had juist op een succes gehoopt met haar LG G5. Het modulaire karakter van het toestel was een belangrijke USP van het toestel, maar blijkt bij het publiek niet echt aan te slaan.

LG gaat zich de komende tijd concentreren op de verkoop van smartphones in Europa en de Verenigde Staten. Daarbij valt niet uit te sluiten dat het bedrijf gaat stunten met de verkoopprijzen van haar LG G5 alsmede de 'LG Friends' oftewel de modules voor de LG G5.

De LG G5 is flink bekritiseerd door de media. Technisch gezien is de LG G5 een prima toestel, echter laat de afwerking te wensen over, zoals ook bleek uit de uitgebreide review over de LG G5 van GSM Helpdesk.

Naast de LG G5 heeft LG ook diverse wisselend presterende 'LG Friends' uitgebracht, waaronder een VR bril en een 360-graden camera. De VR-bril kwam erg slecht uit onze test, terwijl de 360-graden camera juist wel weer goed presteerde.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10