Wiko brengt eerste smartphones met vingerafdruksensor uit in Nederland

05-07-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De in februari gepresenteerde Wiko U Feel en Wiko U Feel Lite zijn vanaf deze week beschikbaar in Nederland. De twee toestellen zijn de eerste smartphones van Wiko met een ingebouwde vingerafdruksensor.

Wiko heeft bekend gemaakt dat de vanaf deze week de Wiko U Feel en Wiko U Feel Lite in Nederland verkrijgbaar zijn. Beide toestellen werden in februari tijdens het Mobile World Congress in Barcelona al gepresenteerd. Het zijn de eerste twee smartphones van Wiko waarin een vingerafdruksensor is toegepast. Deze kan gebruikt worden om de smartphone extra goed te beveiligen tegen oneigenlijk gebruik.

Wiko U Feel
Wiko U Feel

De Wiko U Feel en Wiko U Feel Lite komen qua specificaties in grote lijnen met elkaar overeen. Zoals de naam al aangeeft is de Wiko U Feel Lite iets goedkoper doordat het toestel in de marge verschilt van de Wiko U Feel.

Groot beeldscherm

Beide smartphones hebben een 5 inch groot touchscreen met een 720p HD beeldschermresolutie. Onder het beeldscherm is een vingerafdruksensor geplaatst.

Klein verschil in camera

Op cameragebied zijn de eerste verschillen te vinden tussen de Wiko U Feel en de Wiko U Feel Lite. De Wiko U Feel is uitgevoerd met een 13-megapixelcamera aan de achterzijde, terwijl de Wiko U Feel Lite 'slechts' een 8-megapixelcamera heeft. Aan de voorzijde zijn beide modellen uitgevoerd met een 5-megapixel frontcamera met 'selfie flash'.

Wiko U Feel Lite
Wiko U Feel Lite

Zelfde processor, klein verschil in werkgeheugen

Zowel de Wiko U Feel als de Wiko U Feel Lite worden aangedreven door een 1,3 GHz quad-core processor. Het verschil tussen beide toestellen komt tot uiting in het werkgeheugen. De Wiko U Feel beschikt over maar liefst 3 gigabyte werkgeheugen, terwijl de Wiko U Feel Lite over een nog steeds gangbare hoeveelheid van 2 gigabyte werkgeheugen beschikt. Beide toestellen hebben een interne opslagcapaciteit van 16 gigabyte en een Micro SD uitbreidingsslot voor geheugenkaarten van maximaal 64 gigabyte.

Buiten de camera en het werkgeheugen zijn er verder geen verschillen te vinden tussen de Wiko U Feel en Wiko U Feel Lite. Dat betekent dat beide toestellen ook over een behoorlijke accu met een capaciteit van 2.500 mAh beschikken en direct uit de doos draaien op Android 6.0 Marshmallow, momenteel de laatste beschikbare versie van Android. Tot slot zijn beide toestellen uitgevoerd met dual-sim ondersteuning.

Beschikbaarheid

Door de kleine verschillen tussen de Wiko U Feel en de Wiko U Feel Lite is de Wiko U Feel Lite net iets goedkoper. De verkoopadviesprijs van de Wiko U Feel Lite bedraagt 169 euro, terwijl de Wiko U Feel voor 199 euro over de toonbank gaat. Beide toestellen zijn nu verkrijgbaar bij onder andere Bol.com, Coolblue, Mobiel.nl en Belsimpel.

Meer informatie en alle specificaties over de Wiko U Feel en Wiko U Feel Lite is verzameld op onderstaande overzichtspagina's:

Wiko U Feel overzichtspagina
Wiko U Feel Lite overzichtspagina
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10