Sony geeft startsein voor verkoop topmodel Sony Xperia X Performance

05-07-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Sony heeft bekend gemaakt dat het bedrijf is gestart met de uitlevering van de Sony Xperia X Performance. Het topmodel van Sony gaat vanaf deze week in Nederland in de verkoop.

De in februari gepresenteerde Sony Xperia X Performance zal later deze week in Nederland in de verkoop gaan. Dat heeft Sony vandaag bekend gemaakt. De Sony Xperia X Performance is de meest uitgebreide smartphone in de nieuwe Xperia X serie de begin dit jaar werd aangekondigd.

Sony Xperia X Performance
Sony Xperia X Performance

Premium design

Qua design en specificaties is de Sony Xperia X Performance overduidelijk gebaseerd op de toestellen uit de Sony Xperia Z5 familie. De Sony Xperia X Performance kan zelfs gezien worden als een kleiner formaat 'upgrade'  voor de Sony Xperia Z5.

De Sony Xperia X Performance wordt gekenmerkt door de voor Sony kenmerkende vormgeving bestaande uit een metalen frame, metalen achterzijde en een glazen front-panel. Net als bij de Sony Xperia Z5 familie is in de stijlvol vormgegeven aan-uit toets aan de rechterzijde van de smartphone een vingerafdruksensor verwerkt

Iets kleiner van formaat

Ten opzichte van de Sony Xperia Z5 is de nieuwe Xperia X Performance iets kleiner van formaat. Het toestel heeft een 5 inch groot Full HD beeldscherm, waar de Xperia Z5 een 5,2 inch groot Full HD beeldscherm heeft.

Verschil in prestaties

Zoals de naam van de Xperia X Performance al aangeeft, heeft Sony deze smartphone de maximaal haalbare 'performance' gegeven door dit toestel uit te voeren met de Qualcomm Snapdragon 820 processor. Dit is momenteel één van de snelste smartphone processoren in de markt. De Xperia X Performance heeft hiermee een streepje voor op de Sony Xperia Z5 van vorig jaar.

De Sony Xperia X Performance beschikt over 3 gigabyte werkgeheugen en een interne opslagcapaciteit van 32 gigabyte. Hiervan is ongeveer 20 gigabyte beschikbaar voor de gebruiker. Zoals gebruikelijk bij Sony is de opslagcapaciteit uitbreidbaar middels MicroSD geheugenkaarten van maximaal 200 gigabyte.

De Sony Xperia X Performance weet ook qua uithoudingsvermogen goed te 'performen'. De Xperia X Performance heeft namelijk een 2.700 mAh accu en beschikt over uitgebreide energie besparingsfuncties.

Ultra high-end camera's

Op cameragebied doet de Sony Xperia X Performance niet onder voor de Sony Xperia Z5 familie. Net als Sony's befaamde paradepaardjes is de Xperia X Performance namelijk ook uitgerust met Sony's veel geprezen 23-megapixelcamera.

De Sony Xperia X Performance heeft zelfs nog een streepje voor op Sony's flagship smartphones uit 2015. Aan de voorzijde is de Xperia X Performance namelijk ook nog eens voorzien van een 13-megapixel frontcamera, waar de Xperia Z5 familie het moet stellen met 'slechts' een 5-megapixelcamera.

Nieuw is de functie 'predictive auto-focus', waarbij de camera de bewegingen van een object 'voorspelt' en op voorhand al begint scherp te stellen op het bewegende object.

Android 6.0 Marshmallow

De Sony Xperia X Performance draait direct uit de doos op Android 6.0 Marshmallow en profiteert daarmee meteen van alle voordelen van deze momenteel laatste Android versie zoals Doze en de mogelijkheid om de per app de permissies te beheren.

Beschikbaarheid

Sony heeft vandaag bekend gemaakt dat de Sony Xperia X Performance deze week in Nederland in de verkoop zal gaan. Het toestel heeft een verkoopadviesprijs van 699 euro gekregen en ligt daarmee in dezelfde prijsklasse als bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7, HTC 10 en LG G5. Op dit moment is de Sony Xperia X Performance nog niet fysiek op voorraad in Nederlandse winkels. Aangezien het toestel nu wordt uitgeleverd, zal het toestel waarschijnlijk voor het eind van de week leverbaar zijn. Meer informatie en alle specificaties over de Sony Xperia X Performance zijn verzameld op onze uitgebreide Sony Xperia X Performance overzichtspagina.

Hebben?

GSM Helpdesk houdt u graag op de hoogte over de beschikbaarheid van de Sony Xperia X Performance. Meldt u hieronder aan voor onze gratis herinneringsservice, dan ontvangt u een melding per e-mail zodra de Sony Xperia X Performance in Nederland in de winkels wordt gespot!
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie