'Extreem uitgebreide HP Elite X3 smartphone gaat 699 euro kosten '

11-07-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Computer-, tablet- en smartphonefabrikant HP toonde op het afgelopen Mobile World Congress in Barcelona, eind februari, een vroeg prototype van de HP Elite X3. Dit toestel is de meest uitgebreide Windows smartphone van dit moment. Nieuwe geruchten wijzen op een release van de HP Elite X3 in september met een prijskaartje van 'slechts' 699 euro.

HP wist afgelopen februari behoorlijk wat aandacht naar zich toe te trekken met haar bijzondere HP Elite X3. Deze Windows smartphone was als prototype te bewonderen op het Mobile World Congress in Barcelona met als mededeling dat het toestel waarschijnlijk in de tweede helft van 2016 uitgebracht zou gaan worden.

De HP Elite X3 is een 6 inch grote phablet
De HP Elite X3 is een 6 inch grote phablet

De Italiaanse website Plaffo beweert over bronnen te beschikken die stellen dat de HP Elite X3 al in september door HP uitgebracht zal gaan worden. Volgens de site krijgt het toestel in Europa een prijskaartje van 699 euro.

Mocht de site gelijk hebben, dan is de HP Elite X3 ondanks haar high-end prijskaartje toch behoorlijk scherp geprijsd. Zeker in het licht van bijvoorbeeld de verwachte verkoopadviesprijs van de Samsung Galaxy Note 7 die naar verluidt 849 euro moet gaan kosten en in hetzelfde segment neergezet wordt.

Flink formaat krachtpatser

De HP Elite X3 smartphone is op papier een ware krachtpatser. Op de eerste plaats heeft het toestel een behoorlijk groot beeldscherm van afgerond 6 inch in diameter. Aangezien de Elite X3 zonder twijfel gerekend mag worden tot de categorie 'high-end smartphones', kent het beeldscherm van de Elite X3 ook een hoge QHD (1440 x 2560 pixels) beeldschermresolutie.

Onder de motorkap van de Elite X3 draait de krachtige Qualcomm Snapdragon 820 processor, ondersteund door 4 gigabyte aan werkgeheugen. Daarbij beschikt de Elite X3 over een interne opslagcapaciteit van 64 gigabyte en een MicroSD uitbreidingsslot voor geheugenkaarten van maximaal 2 terabyte.

De Elite X3 is smartphone die vooral op de zakelijke markt gericht gaat worden en draait op Windows 10. Om die reden ondersteunt de Elite X3 ook Microsoft Continuum, een docking-oplossing van Microsoft waarmee Windows 10 smartphones min of meer als computer gebruikt kunnen worden.

HP Workspace en Microsoft Continuum maken gezamelijk van de HP Elite X3 een volwaardige computer
HP Workspace en Microsoft Continuum maken gezamelijk van de HP Elite X3 een volwaardige computer

Microsoft Continuum kent echter haar beperkingen. Omdat een smartphones een andere processor architectuur hebben dan computers, kunnen Windows programma's niet op Windows 10 smartphones gedraaid worden. Zelfs met Continuum van Microsoft zijn gebruikers die hun smartphone als computer willen gebruiken dus beperkt tot de beschikbare Windows apps.

Workspace en Continuum vormen de ideale combinatie

HP lost deze 'tekortkoming' van Continuum op middels de zakelijke oplossing 'Workspace'. Dit is een dienst waarbij Windows programma's op de servers van HP geïnstalleerd kunnen worden, waarna de programma's naar de smartphone 'gestreamd' worden. Feitelijk gaat het dus om een vorm van een 'remote desktop'.

Microsoft Continuum zorgt er op haar beurt voor dat een beeldscherm, toetsenbord en muis op de smartphone aangesloten kunnen worden. De combinatie tussen Workspace van HP en Continuum van Microsoft resulteren in een echte computer-ervaring die beide oplossingen los van elkaar niet kunnen bieden. Voor het gebruik van de Workspace oplossing moet een abonnement afgesloten worden bij HP.

Zo veilig als een bunker

Wie van biometrische beveiligingsmethoden houdt, kan zijn hart ophalen bij de Elite X3. Het toestel beschikt namelijk zowel over een vingerafdruksensor als over een irisscanner. Naast haar biometrsiche beveiligingsmogelijkheden beschikt de Elite X3 ook over vergaande encryptie mogelijkheden met 128- en zelfs 256-bit bestandsversleutelingen.

HP Elite X3
HP Elite X3

Eén telefoon voor privé en zakelijk gebruik

De HP Elite X3 is uitgevoerd met dual-sim ondersteuning, wat haar zakelijke karakter extra onderstreept. Dankzij deze dual-sim ondersteuning kunnen twee simkaarten, bijvoorbeeld met een privé en een zakelijk mobiel nummer, tegelijk in de Elite X3 geplaatst en gebruikt worden.

Enorme accu

Vanwege haar behoorlijke formaat heeft HP de grotere beschikbare oppervlakte optimaal gebruikt voor een flinke accu. De batterij van de HP Elite X3 heeft een capaciteit van maar liefst 4.150 mAh, wat zelfs voor dit formaat smartphones groot te noemen is. Een dergelijke hoge accu capaciteit resulteert uiteraard ook in een langer uithoudingsvermogen, wat voor een zakelijke smartphone ook een essentieel punt is.

De HP Elite X3 is geheel stof- en waterdicht
De HP Elite X3 is geheel stof- en waterdicht

Stof- en waterdicht

Een fijne bijkomstigheid is verder dat de HP Elite X3 IP67 gecertificeerd is. Dat betekent dat de smartphone stof- en waterdicht is en dus met een gerust hart in een flinke regenbui gebruikt kan worden.

De HP Elite X3 heeft een opvallende speakergrille met daaronder speakers van Bang & Olufsen
De HP Elite X3 heeft een opvallende speakergrille met daaronder speakers van Bang & Olufsen

Multimediaal monster

Ondanks haar zakelijke focus, weet de HP Elite X3 ook op multimediaal gebied de ogen en oren te verwennen. Het toestel is aan de achterzijde voorzien van een hoogwaardige 16-megapixelcamera en heeft aan de voorzijde een 8-megapixelcamera.

Onder het beeldscherm is een opvallende speakergrille geplaatst die op het eerste gezicht willekeurig geperforeerd lijkt te zijn. Achter deze speakergrille gaan speakers schuil die door high-end audiomerk Bang & Olufsen zijn ontwikkeld.

Nog even wachten...

HP heeft met de Elite X3 gekozen voor een ouderwetse introductiemethode. De Elite X3 is namelijk in een behoorlijk vroeg stadium aangekondigd door HP. In februari liet HP nog weten dat het toestel in de tweede helft van 2016 op de markt zou moeten gaan komen. Op basis van de informatei van Plaffo zou dat dus medio september zijn. HP zelf heeft nog geen details bekend gemaakt over de verkoopadviesprijs van de Elite X3, al beweert Plaffo te weten dat dit 699 euro gaat worden.

Meer informatie over- en alle specificaties van de HP Elite X3 zijn verzameld op onze uitgebreide HP Elite X3 overzichtspagina. Wilt u op de hoogte gebracht worden zodra de HP Elite X3 in de winkels komt te liggen? Meldt uzelf dan hieronder aan voor de gratis herinneringsservice van GSM Helpdesk en ontvang direct een e-mail zodra de HP Elite X3 in de winkels wordt gespot!
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie