Pokémon Go blijkt flinke cash-cow

Pokémon Go blijkt flinke cash-cow

20-07-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Diensten , Toestellen


De immens populaire nieuwe smartphone game Pokémon Go breekt het ene na het andere record. Daarbij legt het spel haar makers ook zeker geen windeieren.

Het zal niemand ontgaan zijn dat hordes jongeren - maar zelfs ook volwassenen - met de smartphone in de hand de straten, parken, pleintjes en trapveldjes afstruinen. Iedereen die dit gedrag vertoont is op zoek naar virtuele Pokémons in de echte wereld. Het achterliggende spel is in Nederland, maar ook in veel landen ongekend populair en een enorme hit.

Precies twee weken geleden werd Pokémon Go in Australië, Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten uitgebracht. Nog voordat Niantic, de ontwikkelaar van het spel, de game in andere landen officieel kon uitbrengen, wisten letterlijk miljoenen mensen het spel al via alternatieve wegen te downloaden en te installeren op hun smartphone.

30 miljoen officiële downlaods

Pokémon Go is via de officiële kanalen, oftwel de Google Play Store en de Apple App Store in nog geen twee weken tijd al meer dan 30 miljoen keer gedownload en geïnstalleerd. Het daadwerkelijke aantal downloads en installaties ligt aanzienlijk hoger aangezien veel gebruikers van Android toestellen de game buiten de Google Play Store om hebben gedownload. In Nederland speelde al 1,3 miljoen Nederlanders Pokémon Go nog voordat de game officieel voor Nederland beschikbaar was.

Nieuwe recordhouder

Pokémon Go is volgens Sensor Tower de nieuwe recordhouder als het gaat om de snelheid waarmee de game 10 miljoen officiële downloads heeft gehaald. Pokémon Go heeft daar slechts 7 dagen voor nodig gehad. Het vorige record stond op naam van de game 'Clash Royale' die binnen 9 dagen na introductie al 10 miljoen keer was gedownload.

Cash-cow

Pokémon Go is gratis te downloaden en te gebruiken. Toch blijkt de game een enorme omzet generator te zijn. Sensor Tower becijferde dat game ontwikkelaar Niantic in de eerste 13 dagen na release al zo'n 35 miljoen dollar aan de game verdient moet hebben.

In-app aankopen

In Pokémon Go worden geen advertenties getoond. Niantic verdient haar geld aan in-app aankopen. Spelers van Pokémon Go kunnen in het spel echt geld omwisselen voor virtueel geld waarmee in de game allerlei handige snufjes en instrumenten gekocht kunnen worden die het vangen en opvoeden van Pokémons makkelijker maakt.

Wie geen geld aan Pokémon Go wil uitgeven moet meer geduld hebben om bepaalde doelen in de game te bereiken. Deze mensen moeten vaker langs zogenaamde Poké Stops om virtuele items op te pikken en moeten grotere afstanden lopen om alle Pokémons te kunnen vangen of groot te brengen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie