'LG ontwikkelt revolutionaire opvolger voor LG G Flex 2'

21-07-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


LG werkt achter de schermen aan een opvolger voor de nu anderhalf jaar oude LG G Flex 2. Het toestel zou een revolutionaire vormgeving kennen doordat LG de nieuwe POLED beeldschermtechnologie gaat toepassen.

Op de R&D afdeling van LG wordt momenteel naar verluidt hard gewerkt aan de ontwikkeling van een opvolger voor de LG G Flex 2, een toestel die begin vorig jaar door LG werd gepresenteerd. Hoewel eind 2015 al bekend werd dat de LG G Flex 2 dit jaar géén opvolger zou gaan krijgen, is nooit door LG gezegd dat er helemaal geen opvolger voor de G Flex 2 zou gaan komen. LG zou de introductie van de opvolger voor de LG G Flex 2 voor begin 2017 op de planning hebben staan.

De eerste LG G Flex uit 2013 en de LG G Flex 2 uit 2015 waren beide revolutionaire toestellen. De LG G Flex uit 2013 was de eerste smartphone van LG met een gebogen beeldscherm. De LG G Flex 2 uit 2015 was daarnaast zo gebouwd dat het toestel als geheel licht gebogen kon worden door haar gebruiker. Hierdoor zou de smartphone beter bestand zijn tegen het dagelijks gebruik, waarbij voortdurend krachten op het toestel uitgevoerd worden.

Concept render van een nieuwe LG G Flex smartphone met POLED beeldscherm
Concept render van een nieuwe LG G Flex smartphone met POLED beeldscherm

Bij de opvolger voor de LG G Flex 2 gaat LG naar verluidt een revolutionaire nieuwe toepassing laten zien van flexibele beeldschermen, zo stelt tech-insider Evan Blass. LG ontwikkelt momenteel zogenaamde 'POLED beeldschermen' voor smartphones. Anders dan de buigbare AMOLED beeldschermen van Samsung, die maar in één richting gebogen kunnen worden, kan met een POLED beeldscherm van LG in theorie een hele smartphone ingepakt worden. Dit maakt de weg vrij voor geheel randloze beeldschermen en beeldschermen die aan alle zijden - tot mogelijk zelfs de achterzijde - van het toestel doorlopen. Bovenstaande niet-officiële concept render laat een mogelijke toepassing van het POLED beeldscherm zien.

Volgens Blass wil LG volgend jaar meerdere smartphones uit gaan brengen met een POLED beeldscherm, waarbij een nieuwe LG G Flex smartphone de eerste zal zijn die een dergelijk beeldscherm gaat krijgen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie