Opnieuw foto's van aankomend paradepaardje van Sony uitgelekt

26-07-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Sony gaat naar verwachting op de aankomende IFA in Berlijn, begin september, een nieuwe flagship-smartphone presenteren in haar nieuwe Xperia X serie. Nadat exact een week geleden al foto's opdoken van dit toestel, zijn nu opnieuw duidelijk foto's van deze smartphone uitgelekt.

Al sinds het moment dat Sony Ericsson is overgegaan in Sony, heeft Sony vastgehouden aan de traditie om ieder jaar tijdens de IFA in Berlijn (begin september) nieuwe high-end smartphones te presenteren. Hoewel er de afgelopen weken al wel enkele geruchten in deze richting wezen, ontbrak tot vorige week concreet bewijs waaruit zou kunnen blijken dat Sony deze traditie ook dit jaar weer zou voortzetten.

Sony werkt aan nieuwe flagship smartphone - introductie mogelijk tijdens de IFA in Berlijn
Sony werkt aan nieuwe flagship smartphone - introductie mogelijk tijdens de IFA in Berlijn

Nadat vorige week al foto's waren uitgelekt van het vermoedelijke nieuwe vlaggenschip van Sony, zijn nu opnieuw foto's opgedoken waarop de nieuwe smartphone van Sony duidelijk zichtbaar is. De naam van het toestel is nog niet bekend, wel is duidelijk dat de smartphone het typenummer 'F8331' draagt.

Nieuwe Xperia X smartphone

Dit typenummer verraad al erg veel over het toestel. Het typenummer bewijst namelijk dat deze smartphone hoger gepositioneerd zal gaan worden dan de Sony Xperia X Performance, die nu twee weken in Nederland verkrijgbaar is. De Sony Xperia X Performance draagt namelijk als typenummer 'F8131'. Het nieuwe toestel zal dus hoogstwaarschijnlijk onderdeel worden van de Sony Xperia X familie.

Iets groter beeldscherm

Het lijkt erop dat het nieuwe toestel een groter beeldscherm gaat krijgen dan de Sony Xperia X Performance. Aangezien de Xperia X Performance een 5 inch groot beeldscherm heeft, ligt eeen beeldscherm met een diameter van 5,2 inch het meest voor de hand. Vorig jaar had de Sony Xperia Z5, het laatste échte paradepaardje van Sony, ook een 5,2 inch groot beeldscherm. De beeldschermresolutie van het nieuwe toestel is naar verluidt overigens nog steeds Full HD.

Eerder uitgelekte fotoserie van de Sony Xperia X F8331
Eerder uitgelekte fotoserie van de Sony Xperia X F8331

Nieuwe vormgeving

De vormgeving van het nieuwe toestel neemt grotere afstand van de Xperia Z familie van vorig jaar. De linker- en rechterzijde van het toestel zijn nog steeds rondgezet, maar de boven- en onderzijde van het toestel zij volledig plat. Daarmee doet de vorm van het toestel denken aan de eerste Lumia smartphones van Nokia of de Apple iPod Nano.

Aan de achterzijde valt op dat de camera een nieuwe lay-out heeft gekregen. Anders dan bij eerdere smartphones van Sony is de cameralens in de linker bovenhoek gepositioneerd en is een dubbele LED flitser eronder geplaatst. Onderaan de achterzijde van het nieuwe toestel is een opvallende balk in een afwijkende kleur zichtbaar. De functie hiervan is niet duidelijk, mogelijk gaat het om de plek waarachter de antenne's van het toestel zitten. Ook de gehele vormgeving van de achterzijde is vernieuwd.

NFC aan de voorzijde

De voorzijde toont ook enkele opmerkelijke veranderingen in het design, al is de Sony handtekening aan de voorzijde nog duidelijk herkenbaar. Het meest opvallend is dat Sony de NFC chip naast de luidspreker voor telefoongesprekken heeft geplaatst. Bij de meeste smartphones bevindt de NFC chip zich aan de achterzijde van het toestel. Ook hier zal Sony ongetwijfeld een reden voor hebben die Sony zal toelichten tijdens de introductie van het toestel. Verder laat de voorzijde ook stereo front-facing speakers zien.

Het nieuwe Sony toestel zal voorts ook de eerste Sony smartphone worden waarbij Sony gebruik maakt van het nieuwe type USB type-c connector. Deze is aan de onderzijde van het toestel geplaatst. De foto's laten verder zien dat het toestel (gelukkig) ook over een 3,5 mm audio aansluiting beschikt, iets dat Apple op haar volgende generatie iPhones waarschijnlijk gaat wegbezuinigen.

Geavanceerde camera's

Vorige week werd gemeld dat het nieuwe Sony toestel over geavanceerde camera's beschikt, zowel aan de voor- als achterzijde. Met beide camera's zou het mogelijk zijn om te filmen in een 4K resolutie. Details daarover zijn overigens nog steeds niet naar buiten gekomen.

Daadwerkelijke technische specificaties over het toestel ontbreken nog, maar zullen ongetwijfeld in de komende dagen en weken uit gaan lekken. Ook de naam die het toestel zal gaan krijgen is nog niet bekend, al wijst het typenummer van het toestel er in ieder geval op dat de smartphone onderdeel zal gaan uitmaken van de Sony Xperia X familie waarin Sony tot op heden vier smartphones heeft uitgebracht.

Introductie

Gezien het introductieverleden van Sony zal het bedrijf deze nieuwe smartphone hoogstwaarschijnlijk op 31 augustus of 1 september gaan presenteren in Berlijn voorafgaand aan de IFA in de Duitse hoofdstad. Op 2 september openen in Berlijn de deuren van de IFA, Europa's grootste consumenten elektronicabeurs.

Bron: Njuskalo (Hongaars / reeds offline gehaald)
Via: GSM arena
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie