Beeldmateriaal BlackBerry Neon lekt uit

26-07-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Al weken wordt gesproken over de komst van de BlackBerry Neon, de tweede Android smartphone van BlackBerry. De introductie zal waarschijnlijk niet lang meer op zich laten wachten nadat vandaag via de website van BlackBerry zelf het eerste beeldmateriaal is uitgelekt.

Al weken is bekend dat er op hele korte termijn een nieuw BlackBerry toestel gepresenteerd zal gaan worden. Dit toestel, tot nu toe bekend onder de naam 'BlackBerry Neon' en ook wel eens aangeduid met 'DTEK50' wordt vermoedelijk binnen nu en enkele dagen tot weken gepresenteerd. Zelfs BlackBerry CEO John Chen heeft de komst van de smartphone al indirect bevestigd.

Beeldmateriaal van de BlackBerry Neon uitgelekt via de website van BlackBerry
Beeldmateriaal van de BlackBerry Neon uitgelekt via de website van BlackBerry

Dat de aankondiging niet ver meer weg is, blijkt uit het feit dat BlackBerry bezig is om een pagina op haar website in te richten voor de BlackBerry Neon. Korte tijd heeft op de website van BlackBerry een pagina voor het toestel gestaan, maar is na ontdekking ervan weer offline gehaald. Vanaf deze pagina zijn zowel specificaties als beeldmateriaal uitgelekt.

Afgeleid van de Alcatel Idol 4

De officiële renders die nu zijn opgedoken bewijzen nogmaals dat de BlackBerry Neon afgeleid is van de Alcatel Idol 4. De BlackBerry Neon wordt namelijk geproduceerd door de Chinese smartphone producent TCL dat tevens het moederbedrijf achter Alcatel is.

Naast het uitgelekte beeldmateriaal heeft de webpagina voor de BlackBerry Neon lang genoeg online gestaan zodat ook alle specificaties uit konden lekken. De nieuwe details komen overeen met de informatie die in de voorbije weken al was opgedoken.

Beeldmateriaal van de BlackBerry Neon uitgelekt via de website van BlackBerry
Beeldmateriaal van de BlackBerry Neon uitgelekt via de website van BlackBerry

Specificaties

Nu is min of meer officieel bekend dat de BlackBerry Neon een 5,2 inch groot Full HD beeldscherm heeft. Verder was op de webpagina voor de BlackBerry Neon zichtbaar dat de smartphone aangedreven wordt door de Qualcomm Snapdragon 617 processor en beschikt over 3 gigabyte werkgeheugen. Daarbij heeft het toestel 16 gigabyte aan interne opslagcapaciteit en een Micro SD uitbreidingsslot voor geheugenkaarten tot 2 terabyte.

Op cameragebied bevestigde de pagina dat de BlackBerry Neon uitgerust zal zijn met een 13-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel front-camera. Verder onthulde de pagina dat het toestel een 2.610 mAh accu heeft en beschikt over Qualcomm's Quick Charge 2.0 snelle oplaadtechnologie.

Zowel qua vormgeving als qua specificaties komt de BlackBerry Neon daarmee nagenoeg geheel overeen met de Alcatel Idol 4. De Alcatel Idol 4 werd begin dit jaar door Alcatel aangekondigd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona als haar nieuwe paradepaardje voor 2016.

Aankondiging

Vooralsnog is nog steeds onduidelijk wanneer BlackBerry van plan is om de BlackBerry Neon te gaan presenteren. Het heeft er overigens alle schijn van dat dit zeker niet lang meer zal duren.

Bron: Crackberry
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie