Tele2 tovert compleet Frans dorp om in stukje Nederland

Tele2 tovert compleet Frans dorp om in stukje Nederland

08-08-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Buitenland , Connectiviteit , Diensten , Netwerk , Vakantiespecial


Het eerste wat veel Nederlanders doen zodra ze de grens overgaan is mobiel internet op de smartphone uitschakelen: bang om hoge kosten te maken. Om die reden heeft Tele2 langs de Autoroute du Soleil in Frankrijk van een compleet Frans dorp een stukje Nederland gemaakt.

In de afgelopen jaren zijn Nederlanders door telecomproviders letterlijk bang gemaakt om hun telefoon in het buitenland te gebruiken. De exorbitant hoge tarieven voor bellen, sms'en en mobiel internetten in het buitenland die de afgelopen jaren geheven werden, weerhield en weerhoud nog steeds veel Nederlanders om hun toestel in het buitenland te gebruiken. Veel mensen die de Nederlandse grens passeren zetten dan ook vrijwel meteen mobiel internet of zelfs hun gehele smartphone uit.

Om Nederlanders - en vooral klanten van Tele2 - erop te wijzen dat het vandaag de dag helemaal niet meer zo duur is om een smartphone in het buitenland te gebruiken zoals thuis, heeft Tele2 het 35-inwoners tellende Franse dorp Châteauneuf aan de Route du Soleil in de streek Bourgogne-Franche-Comté voor één weekend omgetoverd tot een stukje Nederland. Het dorp en de omgeving is een populaire stopplaats voor Nederlanders die op doortocht zijn naar het zuiden voor een hapje, drankje, pauze of zelfs overnachting.

In samenwerking met de voltallige bevolking van het dorp heeft Tele2 het dorp voor één weekend omgetoverd in een typisch Nederlands dorp. Op het terras van het plaatselijke dorpscafé werd in samenwerking met Amstel enkel nog Amstel Bier geschonken en supermarktketen Jumbo, kledingketen Zeeman en zelfs snackbarketen Febo opende een tijdelijke vestiging in het dorpje om Nederlandse bezoekers aan het dorp zich ook echt in 'Nederland' te laten voelen.

Doel van de actie was om Nederlanders die op doortocht waren naar hun vakantieadres bewust te maken dat het bij Tele2 mogelijk is om zeer voordelige internetbundels te activeren voor in het buitenland. Tele2 biedt haar abonees internetbundels van 100, 500 of 1000 MB voor respectievelijk 2, 6 of 10 euro. Deze bundels zijn een hele maand geldig en maken het door het hoge datavolume mogelijk om de smartphone op dezelfde manier te blijven gebruiken in het buitenland als dat klanten hun toestel in Nederland gebruiken.

 

Toelichting Tele2
In een toelichting op de actie heeft Tele2 woordvoerder Jan Willem te Gussinklo aan GSM Helpdesk laten weten dat het dorp Châteauneuf op vrijdag 30 juli in samenwerking met de lokale bevolking en andere Nederlandse bedrijven (Jumbo, Zeeman, Febo en Amstel) is omgebouwd in een Nederlands dorpje. Het gezin uit Oud Beijerland dat in het filmpje de hoofdrol speelt wist van de actie zelf niet af, behalve dat zij de 'opdracht' hadden om in het dorp een tussenstop te maken en op dezelfde manier met mobiel internet in het buitenland om moesten gaan als dat zij normaal zouden doen. Tijdens de opnames van het filmpje zijn vele honderden Nederlanders in het dorpje geweest en was de aanloop zelfs zo groot dat de voorraad kroketten en bitterballen op dreigde te raken nog voordat het gezin uit Oud Beijerland die de hoofdrol had in het dorpje kon arriveren.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie