Samsung Galaxy Note 7 breekt alle records in voorverkoop

09-08-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De nieuwe Samsung Galaxy Note 7, die op 2 september in Europa en Nederland in de verkoop zal gaan, breekt al in de voorverkoop alle records. Alleen al in Samsung's thuisland Zuid Korea is het toestel in twee dagen tijd 200.000 keer besteld.

De nieuwe Samsung Galaxy Note 7 belooft een succesnummer te gaan worden voor Samsung. Sinds de introductie van het toestel, vorige week dinsdag, is het mogelijk om het toestel te 'pre-orderen'. Samsung heeft alleen al in haar thuisland Zuid Korea naar verluidt 200.000 bestellingen ontvangen voor het toestel, zo meldt de Korea Herald. Daarmee heeft de Galaxy Note 7 het aantal voorbestellingen van de Galaxy S7 weten te overteffen. Dit toestel werd in de eerste twee dagen 100.000 keer in de voorverkoop besteld.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 werd vorige week dinsdag gepresenteerd tijdens een gelijktijdig event in Londen, New York en Rio de Janeiro. De Samsung Galaxy Note 7 vult de Samsung Galaxy S7 familie aan. Het toestel wordt gekenmerkt door een 5,7 inch groot beeldscherm waarvan de randen van het beeldscherm zijn gebogen.

Qua specificaties is de Samsung Galaxy Note 7 één van de meest uitgebreide smartphones van dit moment. Zo draait het toestel op één van de snelste processoren (Exynos 8), heeft maar liefst 4 gigabyte werkgeheugen en een interne opslagcapaciteit van 64 gigabyte. Ook ontbreekt een MicroSD geheugenkaart niet aan het rijtje features van het toestel.

Op cameragebied is de Samsung Galaxy Note 7 uitgevoerd met dezelfde camera-setup die eerder al in de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge aangetroffen kon worden. Het gaat om een 12-megapixel Dual Pixel camera aan de achterzijde en een 5-megapixel frontcamera.

De Samsung Galaxy Note 7 heeft een behoorlijk krachtige accu van 3.500 mAh gekregen en zal bij introductie draaien op Android 6.0.1 Marshmallow. Uiteraard zal de smartphone in de nabije toekomst ook een update gaan krijgen naar Android 7.0 Nougat.

Prijs en beschikbaarheid

Op het eerste gezicht lijkt Samsung niets meer te wensen overgelaten te hebben en heeft Samsung met de Note 7 zeer goede kaarten op tafel liggen voor wederom een succesnummer. Samsung heeft vandaag bekend gemaakt dat de Samsung Galaxy Note 7 vanaf 2 september in Nederland en België in de winkels zal komen te liggen. Het toestel krijgt een losse verkoop adviesprijs van 849 euro en komt beschikbaar in de kleuren ‘Blue Coral’, ‘Silver Titanium’ en ‘Black Onyx’.

Meer informatie en alle specificaties over de Samsung Galaxy Note 7 zijn verzameld op onze uitgebreide Samsung Galaxy Note 7 overzichtspagina.

Blijf op de hoogte!

Wilt u middels een éénmalige e-mail op de hoogte gebracht worden zodra de Samsung Galaxy Note 7 in Nederland in de winkels wordt gespot? Meldt uzelf dan hieronder aan voor onze gratis reminderservice!
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie