Geruchtencircuit verwacht introductie Huawei Mate 9 tijdens de IFA

15-08-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Huawei gaat dit jaar waarschijnlijk de IFA in Berlijn als achtergrond gebruiken voor de introductie van de Huawei Mate 9. Steeds meer details wijzen erop dat de Huawei Mate 9 in september gepresenteerd zal gaan worden.

Het lijkt erop dat Huawei dit jaar weer een volwaardig lid van de Huawei Mate familie gaat presenteren tijdens de IFA in Berlijn. In 2014 gebruikte Huawei Europa's grootste beurs op het gebied van consumentenelektronica voor de intoductie van de toen spectaculaire Huawei Mate 7. Afgelopen jaar stelde Huawei teleur met de introductie van de Huawei Mate S die het eigenlijk gewoon niet was en kwam Huawei pas aan het eind van het jaar met de Huawei Mate 8.

Is dit de behuizing van de nieuwe Huawei Mate 9?
Is dit de behuizing van de nieuwe Huawei Mate 9?

In het geruchtencircuit duiken steeds meer signalen op dat de Huawei Mate 9 op relatief korte termijn gepresenteerd zal gaan worden. Vorige week dook al een benchmark op die in verband werd gebracht met de Mate 9 en vandaag lijkt vanuit China een foto opgedoken te zijn die de behuizing van de Mate 9 toont.

Veel overeenkomsten met de Huawei Mate 8

De behuizing die op de vandaag uitgelekte foto zichtbaar is, komt qua vormgeving nagenoeg geheel overeen met de behuizing van de Huawei Mate 8 van vorig jaar. Het enige overduidelijke verschil is de aanwezigheid van twee uitsparingen voor de camera en een extra uitsparing voor laser autofocus. De behuizing onthult daarmee dat de Huawei Mate 9 waarschijnlijk net als de Huawei P9 over een dubbele camera zal beschikken.

Leica camera?

Gezien de Huawei Mate 9 ook tot de premium smartphone categorie van Huawei hoort, lijkt het voor de hand te liggen dat Huawei ook voor deze smartphone weer zal samenwerken met camerafabrikant Leica. Mocht deze aanname kloppen, dan krijgt de Huawei Mate 9 net als de Huawei P9 een dubbele 12-megapixelcamera met Leica lenzen, waarbij één van de camera's een zwart-wit camera is en de andere camera een kleurencamera is.

Specificaties Huawei Mate 9

De bron van de foto's meldt dat het toestel een 5,9 inch beeldscherm gaat krijgen met een Full HD beeldschermresolutie. Het toestel zou aangedreven gaan worden door de Kirin 960 processor van Huawei en uitgebracht worden in een uitvoering met 4 gigabyte en een uitvoering met 6 gigabyte werkgeheugen. Het toestel draait volgens de bron van de foto's direct uit de doos op Android 7.0 Nougat.

Aankondiging tijdens de IFA?

Van 2 tot en met 7 september vindt in Berlijn de jaarlijkse IFA plaats, Europa's grootste beurs op het gebied van consumentenelektronica. In de dagen voor deze beurs gaan veel grote elektronica fabrikanten producten introduceren die op de IFA te zien zullen zijn. De afgelopen jaren heeft ook Huawei deze beurs steevast gebruikt als achtergrond voor grote product introducties.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie