Samsung waarschuwt voor schaarste Samsung Galaxy Note 7

17-08-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung kan naar eigen zeggen de vraag naar de Samsung Galaxy Note 7 nauwelijks aan en waarschuwt dat bij de release van het toestel tijdelijk tekorten kunnen gaan ontstaan.

Ondanks dat de Samsung Galaxy Note 7 pas op 2 september in de eerste landen in de verkoop gaat (en in de Benelux pas op 9 september) waarschuwt Samsung nu al voor mogelijke tekorten. Het aantal voorbestellingen overtreffen iedere verwachting en breken alle records van eerdere Galaxy Note modellen, zo meldt Conor Pierce van Samsung UK en Ierland tegenover Cnet.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Volgens Pierce is Samsung genoodzaakt om limieten te gaan instellen op het aantal toestellen dat in de voorverkoop beschikbaar is. Alleen op die manier zou Samsung momenteel kunnen garanderen dat iedereen die het toestel in de voorverkoop besteld ook daadwerkelijk op tijd zal krijgen.

Eén week later in de Benelux

Samsung Benelux heeft vorige week al bekend gemaakt dat de Samsung Galaxy Note 7 in Nederland, België en Luxemburg één week later op de markt zal komen dan eerder werd gecommuniceerd. De Samsung Galaxy Note 7 zal hier pas vanaf 9 september verkrijgbaar zijn. Ook Rusland, Oekraïne en Maleisië krijgen de Note 7 één week later dan eerder de bedoeling was.

Het komt vaker voor dat populaire smartphones tijdens- en kort na hun release moeilijk verkrijgbaar zijn door de hoge vraag. Niet zelden wordt overigens 'schaarste' ook als marketing instrument gebruikt. Een product dat moeilijk verkrijgbaar is geeft kopers een gevoel van 'exclusiviteit'. Aangezien Samsung enorme productiecapaciteit heeft, valt niet uit te sluiten dat Samsung 'schaarste' nu inzet als marketing instrument.

Over de Samsung Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 werd begin deze maand gepresenteerd tijdens een gelijktijdig event in Londen, New York en Rio de Janeiro. De Samsung Galaxy Note 7 vult de Samsung Galaxy S7 familie aan. Het toestel wordt gekenmerkt door een 5,7 inch groot beeldscherm waarvan de randen van het beeldscherm zijn gebogen.

Qua specificaties is de Samsung Galaxy Note 7 één van de meest uitgebreide smartphones van dit moment. Zo draait het toestel op één van de snelste processoren (Exynos 8), heeft maar liefst 4 gigabyte werkgeheugen en een interne opslagcapaciteit van 64 gigabyte. Ook ontbreekt een MicroSD geheugenkaart niet aan het rijtje features van het toestel.

Op cameragebied is de Samsung Galaxy Note 7 uitgevoerd met dezelfde camera-setup die eerder al in de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge aangetroffen kon worden. Het gaat om een 12-megapixel Dual Pixel camera aan de achterzijde en een 5-megapixel frontcamera.

De Samsung Galaxy Note 7 heeft een behoorlijk krachtige accu van 3.500 mAh gekregen en zal bij introductie draaien op Android 6.0.1 Marshmallow. Uiteraard zal de smartphone in de nabije toekomst ook een update gaan krijgen naar Android 7.0 Nougat.

Prijs en beschikbaarheid

Op het eerste gezicht lijkt Samsung niets meer te wensen overgelaten te hebben en heeft Samsung met de Note 7 zeer goede kaarten op tafel liggen voor wederom een succesnummer. De Samsung Galaxy Note 7 zal vanaf 9 september in Nederland en België in de winkels komen te liggen. Het toestel krijgt een losse verkoop adviesprijs van 849 euro en komt beschikbaar in de kleuren ‘Blue Coral’, ‘Silver Titanium’ en ‘Black Onyx’.

Meer informatie en alle specificaties over de Samsung Galaxy Note 7 zijn verzameld op onze uitgebreide Samsung Galaxy Note 7 overzichtspagina.

Blijf op de hoogte!

Wilt u middels een éénmalige e-mail op de hoogte gebracht worden zodra de Samsung Galaxy Note 7 in Nederland in de winkels wordt gespot? Meldt uzelf dan hieronder aan voor onze gratis reminderservice!
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie