Rabobank voegt Touch ID ondersteuning toe aan bankieren-app

Rabobank voegt Touch ID ondersteuning toe aan bankieren-app

25-08-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten , Instellingen , Toestellen


De Rabobank gaat een nieuwe versie van haar bankieren-app uitgebrengen voor de Apple iPhone, iPad en iPod Touch. In de nieuwe versie van de Rabo-bankieren appis is het mogelijk om in te loggen en betalingen goed te keuren middels de Touch ID vingerafdruksensor.

De nieuwste versie van de Rabo bankieren-app voor de Apple iPhone, iPad en iPod Touch biedt ondersteuning voor de Touch ID vingerafdruksensor die in steeds meer iPhones en iPads beschikbaar is. De nieuwe versie van de app komt naar verwachting binnen enkele dagen beschikbaar in de App Store van Apple.

Ophef

In een brief aan klanten heeft de Rabobank bekend gemaakt ondersteuning voor de Touch ID vingerafdruksensor aan de app toegevoegd te hebben. Deze brief heeft nogal wat stof doen opwaaien aangezien uit de brief bleek dat het gebruik van de Touch ID vingeradruksensor verplicht zou worden. Ondanks het gemak geven opvallend veel gebruikers aan toch voorkeur voor het gebruik van een vijf-cijferige pincode te hebben.

De Rabobank heeft vandaag benadrukt dat het gebruik van de Touch ID vingerafdruksensor voor de Rabo Bankieren-app slechts optioneel is. Op oudere iPhones, iPads of iPod Touch muziekspelers blijft inloggen- en bevestigen van betalingen middels de 5-cijferige de enige mogelijke inlogmethode. Op 'iDevices' met een vingerafdruksensor is de Touch ID vingerafdruksensor nu als extra inlogmethode beschikbaar gekomen.

Keuze tussen vingerafdruk of pincode

In de nieuwe versie van de Rabo Bankieren-app hebben iPhone gebruikers de keuze om voortaan in te loggen en betalingen te bevestigen met de Touch ID vingerafdruk sensor óf middels de vijf cijferige pincode. Rabobank onderstreept dat het gebruik van de Touch ID vingerafdruksensor alleen is toegestaan voor de app op het moment dat alleen de vingerafdruk(ken) van de eigenaar van de bankrekening in de iPhone of iPad staan opgeslagen. Indien de vingerafdrukken van meerdere personen zijn geregistreerd, bijvoorbeeld van kinderen of familie, raad Rabobank het gebruik van de Touch ID vingerafdruksensor af aangezien dan ook deze personen toegang kunnen krijgen tot de bankrekening.

Systeembron

De Rabo Bankieren-app heeft zelf geen fysieke toegang tot de vingerafdrukken, maar kan de mogelijkheid tot verificatie wel aanroepen. Vanuit de iPhone krijgt de app vervolgens een seintje terug met de melding of de juiste of de onjuiste vingerafdruk is gescand. Vingerafdrukken worden dus niet naar de Rabobank gestuurd danwel met de Rabobank gedeeld.

Ook voor Android?

Aangezien ook steeds meer Android smartphones worden uitgerust met een vingerafdruksensor, is de vraag naar vingerafdruk ondersteuning voor de Android-app van de Rabobank ook steeds duidelijker hoorbaar. Het is momenteel nog niet bekend óf en wanneer de Rabobank deze optie ook zal gaan toevoegen aan haar Android app.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie