Huawei hint op komst nieuwe smartphoneserie tijdens IFA

Huawei hint op komst nieuwe smartphoneserie tijdens IFA

29-08-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De afgelopen weken werd volop gespeculeerd dat Huawei tijdens de aankomende IFA in Berlijn de traditie zou voortzetten door een opvolger voor de Huawei Mate S of de Huawei Mate 8 te gaan presenteren. Uitspraken van Huawei ontkrachten deze geruchten en wijzen op de introductie van een geheel nieuwe smartphone serie.

Ondanks dat de afgelopen weken zowel opvolgers voor de huidige Huawei Mate S alsmede voor de Huawei Mate 8 zijn opgedoken in het geruchtencircuit, lijkt Huawei dit jaar haar traditie om op de IFA in Berlijn een nieuwe telg in de Mate serie te presenteren los te gaan laten. Een topman van Huawei zou gezegd hebben dat er tijdens de aankomende IFA wel een smartphone introductie te verwachten is, maar dat er géén nieuw toestel in de Huawei Mate serie gepresenteerd zal gaan worden, meldt Gizmo China.

Volgens de topman van Huawei gaat het bedrijf de IFA in Berlijn dit jaar gebruiken als achtergrond voor de introductie van een geheel nieuwe smartphone serie. Het toestel in deze nieuwe serie belooft een middenklasse-model te gaan worden. Met deze uitspraak hint de topman van Huawei op een toestel met een verkoopprijs ergens tussen de 200 en 500 euro.

Welk toestel Huawei gaat presenteren is nog onduidelijk. Momenteel doet er wel een middenklasse- smartphone van Huawei de ronde in het geruchtencircuit, maar meer dan haar codenaam 'Nova' is vooralsnog niet bekend over het toestel.

Huawei Mate 9 of Mate S2 komt later

Dat Huawei de IFA in Berlijn dit jaar niet aangrijpt voor de introductie van een nieuw toestel in de Huawei Mate serie, betekent niet dat er geen opvolger voor de Huawei Mate 8 of Huawei Mate S meer zal verschijnen. De topman van Huawei heeft bevestigd dat een opvolger voor de Huawei Mate 8 binnen enkele maanden verwacht mag worden. Daarmee lijkt Huawei een vergelijkbaar introductie patroon te willen hanteren als vorig jaar, toen de Huawei Mate 8 ook aan het einde van het jaar werd gepresenteerd.

IFA

Aanstaande vrijdag, 2 september, openen in Berlijn de deuren van de jaarlijkse IFA. Dit is Europa's grootste consumenten elektronicabeurs. Ook veel smartphone fabrikanten gebruiken de IFA in Berlijn als achtergrond voor nieuwe smartphone introducties. Huawei heeft voor donderdag 1 september in Berlijn een grote persconferentie op de agenda staan.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie