'Extra kwaliteitscontroles zorgen voor meer vertraging Samsung Galaxy Note 7'

31-08-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Zonder de reden nader te specificeren, heeft Samsung bevestigd dat het bedrijf extra kwaliteitscontroles uitvoert op de Samsung Galaxy Note 7 voordat deze de fabrieken verlaten. Hierdoor loopt de levering van de Samsung Galaxy Note 7 mogelijk nog meer vertraging op.

Persdienst Reuters meldt vandaag dat Samsung heeft bevestigd dat er extra kwaliteitscontroles worden uitgevoerd op de nieuwe Samsung Galaxy Note 7 alvorens deze de fabrieken van Samsung verlaten. Samsung heeft zelf geen reden opgegeven waarom deze controles worden uitgevoerd. Wel hebben de controles naar verluidt invloed op de beschikbaarheid en levertijd van het nieuwe flagship.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Incidenten met ontploffende accu's

De Samsung Galaxy Note 7 werd begin deze maand gepresenteerd en zou oorspronkelijk vanaf 2 september wereldwijd in de verkoop gaan. In enkele landen, waaronder het thuisland van Samsung (zuid Korea) is de Note 7 ondertussen al uitgebracht en beschikbaar. Sinds het toestel in de eerste landen in de verkoop is gegaan hebben zich enkele incidenten met de Note 7 voorgedaan. De meest ernstige incidenten waren ontploffende accu's.

Of deze incidenten de directe aanleiding waren om de kwaliteitescontroles verder op te voeren is onduidelijk. Wel is duidelijk dat de kwaliteitscontroles een negatieve invloed zullen hebben op de beschikbaarheid en levertijd van de nieuwe Samsung Galaxy Note 7. Hoe groot deze invloed is, heeft Samsung niet bekend gemaakt.

Eén week later in Nederland en België

In Nederland en België komt de Samsung Galaxy Note 7 sowieso één week later op de markt dan in omringende landen. Samsung besloot al kort na de introductie van de Galaxy Note 7 dat het toestel in Nederland en België pas op 9 september in de verkoop zal gaan.

Naast de extra kwaliteitscontroles die Samsung naar verluidt uitvoert, staat het bedrijf onder grote druk om bij de release van de Galaxy Note 7 op 2 september voldoende exemplaren beschikbaar te hebben. Volgens Samsung heeft de voorverkoop van de Galaxy Note 7 afgelopen weken alle records verbroken en alle verwachtingen overtroffen. Samsung heeft naar verluidt grote moeite om voldoende exemplaren van de Galaxy Note 7 beschikbaar te hebben voor release op 2 september en waarschuwde twee weken geleden al voor tijdelijke schaarste.

Lees ook:
Review: Samsung Galaxy Note 7
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie