HTC hint op aankondiging HTC Desire 10 Pro op 20 september

01-09-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HTC heeft middels een zogenaamde 'teaser video' bekend gemaakt dat het bedrijf op 20 september één (of twee) nieuwe smartphone(s) gaat introduceren. In de video toont HTC al enkele kleine details van de vormgeving van haar nieuwe smartphone. Oplettende kijkers zullen de HTC Desire 10 Pro herkennen.

HTC heeft een zogenaamde 'teaser video' online gezet waaruit blijkt dat HTC op 20 september een nieuwe smartphone gaat presenteren. In de video licht HTC al een tipje van de sluier op over de vormgeving van het toestel.

In de video is een grote cameralens aan de achterzijde van het toestel te zien. Verder zijn herkenbare strepen aan de achterzijde aanwezig die HTC ook vaak gebruikt op toestellen uit de HTC Desire serie. De randen van het nieuwe toestel zijn ogenschijnlijk van metaal.

Renders tonen HTC Desire 10 Pro in volle glorie
Renders tonen HTC Desire 10 Pro in volle glorie

Wanneer de beelden uit de video naast de eerder uitgelekte afbeeldingen van de HTC Desire 10 Pro worden gelegd, is het eigenlijk al direct duidelijk dat HTC hint op de komst van dit toestel. Naast de HTC Desire 10 Pro komt HTC waarschijnlijk op 20 september ook met de HTC Desire 10 Lifestyle.

Over de HTC Desire 10 Pro zijn tot op heden nog geen details uitgelekt, maar over de HTC Desire 10 Lifestyle zijn al wel veel details bekend. Dit toestel krijgt een 5,5 inch groot beeldscherm met een 720p HD beeldschermresolutie. Het toestel valt daarmee qua beeldschermformaat in de 'phablet categorie'. De beeldschermresolutie verraad dat de HTC Desire 10 Lifestyle waarschijnlijk een scherpe prijs van maximaal 250 euro zal gaan krijgen.

Twee uitvoeringen

De HTC 10 Lifestyle wordt aangedreven door een Quad-core processor van Qualcomm. Onbekend is om welk type het gaat, waarmee ook details over de snelheid van de processor ontbreken. Wel is bekend dat HTC de Desire 10 Lifestyle in twee uitvoeringen wil gaan brengen. Eén uitvoering krijgt 2 gigabyte werkgeheugen en 16 gigabyte interne opslagcapaciteit, een iets luxere uitvoering krijgt 3 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte interne opslagcapaciteit.

Op cameragebied is de HTC Desire 10 Lifestyle naar verluidt uitgevoerd met een primaire 13-megapixelcamera met BSI-camerasensor en aan de voorzijde voorzien van een 5-megapixel frontcamera. Beide camera's zijn in staat om Full HD video opnames te maken.

BoomSound Hi-Fi Edition stereo speakers

De HTC Desire 10 Lifestyle belooft vooral sterk gefocust te zijn op een uitmuntende audioervaring. Volgens de geruchten is het toestel uitgevoerd met BoomSound Hi-Fi Edition Stereo Speakers en 24-bit audio ondersteuning.

Op 20 september zal blijken wat HTC in petto heeft en of het bedrijf alleen de HTC Desire 10 Pro gaat brengen of dat HTC ook de HTC Desire 10 Lifestyle gaat introduceren.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie