Huawei herintroduceert 'ladyphone' met Huawei Nova

01-09-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  IFA 2016


Als het aan Huawei ligt, komt de 'ladyphone' dit jaar weer terug. Voorafgaand aan de IFA in Berlijn heeft Huawei de Huawei Nova gepresenteerd, een smartphone die vooral op het vrouwelijke publiek is gericht.

Zoals verwacht heeft Huawei zojuist in Berlijn de Huawei Nova gepresenteerd. De Huawei Nova is te typeren als de eerste 'ladyphone' sinds jaren. Tussen 2000 en 2007 was een flinke segmentatie zichtbaar in het landschap van mobiele telefoons. Er waren senioren telefoons, muziek telefoons, cam-phones, multimedia telefoons en ook toestellen specifiek voor mannen en voor vrouwen.

Huawei Nova
Huawei Nova

Hoewel bepaalde toestellen het beter doen onder mannen en andere toestellen het weer beter doen onder vrouwen, is segmentatie op basis van geslacht al lange tijd niet meer zichtbaar geweest. Huawei haalt deze 'oude' strategie weer van stal en heeft in Berlijn aangekondigd dat vanaf oktober de Huawei Nova op de markt zal gaan komen.

Het design van de Huawei Nova kent vele 'vrouwelijke' rondingen. Het toestel is gemaakt van metaal waarin aan alle kanten rondignen en curves zichtbaar zijn. Huawei heeft de randen rondom het beeldscherm zo klein mogelijk gemaakt, waardoor de Huawei Nova een scherm/behuizing verhouding van 76 procent heeft. Ondanks het 5 inch grote Full HD beeldscherm zou de smartphone daardoor gemakkelijk met één hand te bedienen zijn.

Krachtige processor

De Huawei Nova is een krachtige smartphone dankzij de 2 GHz octa-core processor (Qualcomm Snapdragon 625) en maar liefst 3 gigabyte aan werkgeheugen. Daarbij beschikt de Huawei Nova over 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit en een Micro SD geheugenkaartslot.

Huawei Nova
Huawei Nova

Zelf-corrigerende camera

Op cameragebied is de Huawei Nova uitgevoerd met een 12-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera. Met speciale camera functies zoals 'Beautiful Skin' en 'Beauty Make-up' kunen foto's al tijdens het schieten bewerkt worden zodat selfies er zo mooi mogelijk uitzien. Aan de achterzijde is ook een vingerafdruksensor geplaatst.

De Huawi Nova is ten opzichte van haar beeldschermformaat uitgevoerd met een zeer krachtige accu van 3.020 mAh. Hiermee garandeert Huawei een zeer goed uithoudingsvermogen.

Prijs en beschikbaarheid

Huawei heeft bekend gemaakt dat de Huawei Nova vanaf medio oktober in de verkoop zal gaan en beschikbaar komt in de kleuren Prestige Gold, Mystic Siler and Titanium Grey. Afhankelijk van de uitvoering gaat het toestel tussen de 399 en 429 euro kosten. Naast de Huawei Nova introduceerde Huawei vandaag ook de Huawei Nova Plus. Dit toestel zal niet in Nederland en België uitgebracht gaan worden. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onze uitgebreide Huawei Nova overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie