'Samsung bereidt terugroepactie voor Galaxy Note 7 voor' (update)

02-09-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung gaat mogelijk dit weekend of begin volgende week bekend maken dat het bedrijf een groot aantal Samsung Galaxy Note 7 toestellen gaat terugroepen die tot op heden zijn verkocht vanwege ontploffingsgevaar in de accu.

Voor het eerst in de geschiedenis van Samsung zal het bedrijf bezig met het op touw zetten van een grote terugroepactie. Volgens het Koreaanse persbureau Yonhap zal Samsung dit weekend of begin volgende week bekend maken dat het bedrijf een groot aantal van de tot op heden verkochte Samsung Galaxy Note 7 toestellen gaat terugroepen. De Samsung Galaxy Note 7 is sinds midden augustus al in 10 landen verkrijgbaar en gaat vandaag in een groot aantal landen wereldwijd in de verkoop.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

De afgelopen weken zijn diverse incidenten gemeld waarbij de accu van de Samsung Galaxy Note 7 ontploft tijdens het opladen. Nadat steeds meer vergelijkbare incidenten opdoken, stelde Samsung eerder deze week al een uitgebreide extra kwaliteitscontrole in op alle toestellen die de fabrieken van Samsung verlaten. Hierdoor zou de levering van de Galaxy Note 7 verdere vertraging op gaan lopen.

Onderzoeksresultaten spoedig bekend

Samsung heeft de diverse incidenten met ontploffende accu's van de Samsung Galaxy Note 7 naar verluidt al dagen in onderzoek en zal dit weekend of begin volgende week de resultaten van dit onderzoek bekend maken. Gelijktijdig zal Samsung dan bekend maken dat er een terugroepactie komt. Het is niet waarschijnlijk dat Samsung álle tot op heden verkochte Galaxy Note 7 toestellen zal gaan terugroepen, maar enkel toestellen uit bepaalde productie batches waarin mogelijk 'verkeerde' accu's zijn gebruikt. Of een toestel tot een bepaalde productie batch hoort kan meestal afgeleid worden uit het IMEI nummer van het toestel.

De incidenten met ontploffende accu's komen voor Samsung op een zeer ongelukkig moment. Vandaag gaat de Samsung Galaxy Note 7 in grote delen van de wereld in de verkoop. De voorverkoop is naar verluidt zo hard gegaan dat Samsung sowieso al capaciteitsproblemen had in de productie. De terugroepactie alsmede de extra kwaliteitscontrole zetten de leveringen van de Samsung Galaxy Note 7 nog verder onder druk.

Beschikbaarheid Samsung Galaxy Note 7

In Nederland en België staat de release van de Samsung Galaxy Note 7 voor volgende week vrijdag, 9 september, op de planning. Vooralsnog heeft Samsung geen signalen afgegeven dat deze releasedatum in gevaar is.

Update

Samsung heeft vrijdag middag officieel bevestigd dat de Samsung Galaxy Note 7 wordt teruggeroepen. Meer informatie in ons nieuwe artikel over de terugroepactie van de Samsung Galaxy Note 7.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10