Samsung bevestigt terugroepactie Samsung Galaxy Note 7 - verkoop stilgelegd

Samsung bevestigt terugroepactie Samsung Galaxy Note 7 - verkoop stilgelegd

02-09-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Samsung heeft middels een officieel statement bevestigd dat het bedrijf voor de veiligheid álle tot op heden verkochte Samsung Galaxy Note 7 toestellen gaat terugroepen en de verkoop heeft stilgelegd. Er zijn tot nu toe 35 incidenten met de Note 7 geregistreerd, waaronder ontploffende accu's.

Samsung heeft vandaag officieel bekend gemaakt dat het bedrijf alle verkochte Samsung Galaxy Note 7 smartphones gaat terugroepen. Sinds 19 augustus is het toestel al in een tiental landen verkrijgbaar en is naar verluidt al 2,5 miljoen keer verkocht. Dat er een terugroepactie aan zat te komen was vannacht al uitgelekt. De verkoop van het toestel is ook tijdelijk stilgelegd.

In de voorbije weken zijn een aantal gevallen van ontploffende accu's in de media gekomen. Volgens Samsung zijn er tot nu toe 35 incidenten bij het bedrijf bekend rondom de Samsung Galaxy Note 7. Of het ook allemaal om ontplfofende accu's gaat is niet bekend.

Alle klanten van Samsung die reeds een Note 7 in bezit hebben, moeten deze gaan inleveren. Samsung ruilt deze toestellen om voor volledig nieuwe toestellen. Door de omruilactie en extra kwaliteitscontroles is de wereldwijde release van de Samsung Galaxy Note 7, die eigenlijk vandaag had moeten plaatsvinden, uitgesteld. Ook de Nederlandse en Belgische release, die oorspronkelijk op 9 september gepland stond, zal waarschijnlijk verplaatst gaan worden. Wanneer de verkoop nu gaat starten is nog niet bekend gemaakt.

Samsung heeft al grote aantallen pre-orders ontvangen rondom de Samsung Galaxy Note 7. Omdat de leveringen van de toestellen vertraging oplopen, krijgen alle klanten die in de voorverkoop een Galaxy Note 7 hebben besteld als compensatie een gratis geheugenkaart van 128 gigabyte bij het toestel geleverd.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie