Alcatel brengt Alcatel POP 4 en Alcatel POP 4S uit in Nederland

05-09-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De in februari aangekondigde Alcatel POP 4 en Alcatel POP 4S komen deze week aan in de eerste Nederlandse winkels. De toestellen hebben een zeer scherpe verkoopadviesprijs van slechts 149 en 189 euro.

Iets later dan verwacht, zullen vanaf deze week de Alcatel POP 4 en Alcatel POP 4S in Nederland op de markt komen. Belsimpel verwacht de toestellen binnen 2 tot 4 dagen te kunnen leveren. Beide betaalbare smartphones werden afgelopen februari in Barcelona tijdens het Mobile World Congress door Alcatel al voorgesteld.

Alcatel POP 4
De Alcatel POP 4 is het instapmodel van de serie

De POP 4-serie is de nieuwe generatie POP toestellen van Alcatel. Waar de Alcatel POP 4 het instapmodel van de serie betreft, is de Alcatel POP 4S de meest uitgebreide variant van de twee. Allebei de toestellen beschikken standaard over 4G compatibiliteit en draaien op Android 6.0 Marshmallow, één van de meest recente versies van het Android besturingssysteem.

Design

De POP 4-serie beschikt over een compact design, waarbij de afgeronde hoeken de boventoon vormen. Alcatel zal een reeks covers uitbrengen, waarmee de toestellen naar hartenlust gepersonaliseerd kunnen worden. Zo komt de fabrikant met covers van hout, leer, gepolijst metaal en een verscheidenheid aan opvallende kleuren.

Beeldscherm

Het instapmodel, de Alcatel POP 4, beschikt over een 5 inch beeldscherm met een resolutie van 720P HD. De Alcatel POP 4S heeft een 5,5 inch groot Full HD beeldscherm. Vooral deze hoge beeldschermresolutie is uniek voor een toestel in deze prijsklasse.

Camera

Ook wat betreft de camera verschillen de twee toestellen met elkaar. De Alcatel POP 4 is voorzien van een 8-megapixel camera aan de achterzijde en een 5-megapixel camera aan de voorzijde van het toestel. De POP 4S is uitgebreider bedeeld en beschikt over een 13-megapixelcamera aan de achterzijde, voorzien van ultra-fast focus en dual-led verlichting.

Alcatel POP 4S
Het topmodel van de POP 4-serie is de Alcatel Pop 4S

Prestaties

De Alcatel POP-serie is gepositioneerd in het instapsegment. Dat is goed zichtbaar aan de gebruikte processoren. Zo is de POP 4 uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 210 chipset met daarop een 1.1 GHz quad-core processor. De uitgebreidere Alcatel POP 4S beschikt uiteraard over de snellere chipset. Dit toestel wordt aangedreven door een 2 GHz quad-core processor van MediaTek.

Prijs en beschikbaarheid

De Alcatel POP 4 en Alcatel POP 4S komen deze week in Nederland op de markt. Belsimpel verwacht beide toestellen binnen 2 tot 4 werkdagen te kunnen leveren. De Alcatel POP 4 heeft een verkoopadviesprijs van 149 euro en de Alcatel POP 4S heeft een verkoopadviesprijs van 189 euro. Meer informatie en alle specificaties van de beide Alcatel POP 4 toestellen zijn verzameld op onderstaande overzichtspagina's:

Alcatel POP 4 overzichtspagina
Alcatel POP 4S overzichtspagina
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10