Lenovo onthult nieuwe K6 smartphone-serie tijdens de IFA in Berlijn

05-09-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  IFA 2016


Lenovo toont tijdens de IFA in Berlijn haar geheel nieuwe Lenovo K6 familie bestaande uit drie nieuwe smartphones. In de K6 serie presenteerde Lenovo de Lenovo K6, Lenovo K6 Power met extra grote accu en de Lenovo K6 Note met extra groot beeldscherm.

De Chinese smartphone producent Lenovo is zich meer en meer op de Europese markt aan het richten. Het bedrijf is al in Europa actief als producent van Motorola smartphones en gaat nu ook steeds meer onder eigen merknaam toestellen verkopen. Tijdens de IFA in Berlijn heeft Lenovo een geheel nieuwe serie smartphones aangekondigd met de naam 'K6'. In deze serie onthulde Lenovo drie toestellen.

Lenovo K6
Lenovo K6

Het basismodel uit deze serie is de Lenovo K6 waarvan de Lenovo K6 Power en de Lenovo K6 Note afgeleid zijn. De Lenovo K6 Power is in feite een Lenovo K6 met extra grote accu en de Lenovo K6 Note is feitelijk een Lenovo K6 met een extra groot beeldscherm en een betere camera.

Beeldscherm

De Lenovo K6 en Lenovo K6 Power zijn beid euitgerust met een 5 inch groot Full HD beeldscherm. De Lenovo K6 Note heeft een aanzienlijk groter beeldscherm van 5,5 inch eveneens met een Full HD beeldschermresolutie.

Lenovo K6 Power
Lenovo K6

Prestaties

Alledrie de Lenovo K6 toestellen worden aangedreven door de nieuwe Qualcomm Snapdragon 430 processor. Dit is een 1,4 GHz octa-core processor. Qua werkgeheugen en opslagcapaciteit zijn behoorlijke verschillen tussen de drie toestellen. Het Lenovo K6 'basismodel' biedt 2 gigabyte werkgeheugen en komt in een uitvoering met 16 of 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit. De Lenovo K6 Power komt in een uitvoering met 2 óf 3 gigabyte werkgeheugen en met 16 of 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit. De Lenovo K6 Note biedt standaard 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit en is beschikbaar in een uitvoering met 3 of zelfs 4 gigabyte aan werkgeheugen. Alle drie de toestellen beschikken daarnaast over een Micro SD geheugenkaartslot voor geheugenkaarten van maximaal 256 gigabyte.

Camera

Ook qua camera's zijn er verschillen vindbaar tussen de drie nieuwe Lenovo K6 modellen. De Lenovo K6 en Lenovo K6 Power hebben beide een 13-megapixelcamera met LED flitser aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera. De Lenovo K6 Note is op cameragebied wederom uitgebreider uitgerust met een1 6-megapixelcamera met Dual-LED flitser aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera.

Lenovo K6 Note
Lenovo K6 Note

Accu

Alledrie de nieuwe Lenovo K6 toestellen beschikken over een behoorlijke accucapaciteit. De Lenovo K6 heeft een accu van 3.000 mAh, wat in verhouding tot haar 5 inch grote beeldscherm al als 'groot' betiteld mag worden. De Lenovo K6 Power is in dat opzicht nog bijzonderder met haar 4.000 mAh. Dat de Lenovo K6 Note ook over een 4.000 mAh accu beschikt kan als logisch betiteld worden aangezien het beeldscherm ook 0,5 inch groter is.

Leuke features

Alle drie de toestellen beschikken over een vingerafdruksensor waarmee de smartphones goed, snel en gebruiksvriendelijk beveiligd kunnen worden tegen ongewenst gebruik door anderen. Verder zijn de toestellen ook voorzien van Dolby Atmos technologie voor een optimale geluidservaring. De toestellen draaien direct uit de doos op Android 6.0 Marshmallow.

Beschikbaarheid

Gezien Lenovo de Lenovo K6, Lenovo K6 Power en Lenovo K6 Note specifiek op de IFA in Berlijn heeft gepresenteerd, doet vermoeden dat het bedrijf de toestellen dit najaar in Europa uit wil gaan brengen op de Europese markt. Lenovo heeft echter nog niet specifiek bekend gemaakt waar en wanneer de toestellen zullen verschijnen en voor welke prijs.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10