Huawei Mate 9 krijgt dubbele camera met lenzen van Leica

Huawei Mate 9 krijgt dubbele camera met lenzen van Leica

06-09-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Huawei zal naar verwachting nog voor het eind van dit jaar haar nieuwe Huawei Mate 9 'phablet' gaan presenteren. Uit nieuwe informatie blijkt dat dit nieuwe toestel net als de Huawei P9 met een dubbele camera en lenzen van Leica uitgerust zal zijn.

Tegen het eind van dit jaar zal Huawei haar nieuwe Huawei Mate 9 gaan voorstellen. De Mate-serie van Huawei bevat de meest uitgebreide en grootste smartphones van het bedrijf. De Huawei Mate 9 wordt de opvolger voor de huidige Huawei Mate 8 die eind vorig jaar werd gepresenteerd.

Net als vorig jaar wordt aangenomen dat Huawei de Mate 9 eind dit jaar eerst in haar thuisland China zal introduceren. Begin 2017 zal het toestel vervolgens internationaal worden gepresenteerd tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

Steeds meer informatie over Huawei Mate 9

Stilaan druppelt steeds meer informatie binnen over dit nog niet gepresenteerde toestel. Afgelopen weken is al duidelijk geworden dat de smartphone waarschijnlijk over een 5,9 inch groot beeldscherm zal beschikken. Ook is bekend dat het toestel door de geheel nieuwe Kirin 960 processor van Huawei aangedreven zal worden.

Mate 9 krijgt dubbele camera met Leica lenzen

Een Chinese analist meldt nu op Weibo, de Chinese tegenhanger van Twitter, dat de Huawei Mate 9 voorzien zal zijn van een dubbele camera met lenzen van het Duitse Leica AG. De configuratie van de camera zou daarmee grotendeels overeenkomen met de camera in de Huawei P9. Als toevoeging bouwt Huawei in de camera van de Huawei Mate 9 naar verluidt ook optische beeldstabilisatie in.

De camera die Huawei nu in de Huawei P9 gebruikt en naar verluidt dus ook zal gaan gebruiken in de Huawei Mate 9 is bijzonder vanwege de dubbele cameralens. Waar de meeste fabrikanten een dubbele camera gebruiken om bijvoorbeeld acheraf inzoomen op foto's mogelijk te maken of om ruis in foto's te onderdrukken;, gebruikt Huawei in de Huawei P9 - en dus waarschijnlijk ook in de Huawei Mate 9 - een combinatie van een RGB (kleuren)camera en een monochrome (zwart-wit) camera. Op deze manier zou deze dubbele camera in staat zijn betere contrasten te genereren en het type foto's te genereren waar Leica beroemd mee is geworden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie