Nieuwe teaser HTC hint op super snelle vingerafdruksensor in nieuwe Desire smartphones

06-09-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HTC zal eind deze maand twee nieuwe smartphones gaan presenteren in haar Desire-serie: de HTC Desire 10 Pro en de HTC Desire 10 Lifestyle. Een nieuwe door HTC gepubliceerde teaser hint op het gebruik van een 'supersnelle' vingerafdruksensor in beide toestellen.

Nadat HTC vorige week al een eerste zogenaamde 'teaser video' publiceerde rondom de verwachte HTC Desire 10 Pro en HTC Desire 10 Lifestyle, is nu een tweede video verschenen waarin HTC weer een nieuw tipje van de sluier oplicht. In de video van vorige week werd vooral de camera van de nieuwe HTC Desire 10 Pro duidelijk in beeld gebracht. In de nieuwe teaser lijkt vooral oog te zijn voor de vingerafdruksensor.

In de korte video wordt de vingerafdruksensor, die waarschijnlijk aan de achterzijde van de HTC Desire 10 Pro en de HTC Desire 10 Lifestyle aanwezig zijn, in beeld gebracht. In het beeld verschijnt het getal '150'. Dit verwijst waarschijnlijk naar het aantal milliseconden dat de vingerafdruksensor nodig heeft om haar gebruiker te verifiëren. 150 milliseconde is omgerekend 0,15 seconde, waarmee HTC dus hint op een 'super snelle vingerafdruksensor'.

Over de HTC Desire 10 Pro zijn tot op heden nog geen details uitgelekt, maar over de HTC Desire 10 Lifestyle zijn al wel veel details bekend. Dit toestel krijgt een 5,5 inch groot beeldscherm met een 720p HD beeldschermresolutie. Het toestel valt daarmee qua beeldschermformaat in de 'phablet categorie'. De beeldschermresolutie verraad dat de HTC Desire 10 Lifestyle waarschijnlijk een scherpe prijs van maximaal 250 euro zal gaan krijgen.

Renders tonen HTC Desire 10 Pro in volle glorie
Renders tonen HTC Desire 10 Pro in volle glorie

Twee uitvoeringen

De HTC 10 Lifestyle wordt aangedreven door een Quad-core processor van Qualcomm. Onbekend is om welk type het gaat, waarmee ook details over de snelheid van de processor ontbreken. Wel is bekend dat HTC de Desire 10 Lifestyle in twee uitvoeringen wil gaan brengen. Eén uitvoering krijgt 2 gigabyte werkgeheugen en 16 gigabyte interne opslagcapaciteit, een iets luxere uitvoering krijgt 3 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte interne opslagcapaciteit.

Op cameragebied is de HTC Desire 10 Lifestyle naar verluidt uitgevoerd met een primaire 13-megapixelcamera met BSI-camerasensor en aan de voorzijde voorzien van een 5-megapixel frontcamera. Beide camera's zijn in staat om Full HD video opnames te maken.

BoomSound Hi-Fi Edition stereo speakers

De HTC Desire 10 Lifestyle belooft vooral sterk gefocust te zijn op een uitmuntende audioervaring. Volgens de geruchten is het toestel uitgevoerd met BoomSound Hi-Fi Edition Stereo Speakers en 24-bit audio ondersteuning.

Op 20 september zal blijken wat HTC in petto heeft en of het bedrijf alleen de HTC Desire 10 Pro gaat brengen of dat HTC ook de HTC Desire 10 Lifestyle gaat introduceren.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie