'Gebruikers van veel Huawei smartphones kunnen Android 7.0 update vergeten'

07-09-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Sinds Google Android 7.0 Nougat officieel heeft uitgebracht, zijn veel gebruikers van oudere smartphones benieuwd of hun toestel een update naar deze nieuwe Android versie gaat krijgen. Huawei moet waarschijnlijk veel mensen met een recente smartphone teleur gaan stellen.

Huawei heeft al niet bepaald een hele goede reputatie als het aankomt op het aanbieden van software updates voor oudere toestellen. Die reputatie zal ook de komende tijd niet echt gaan verbeteren, want veel recent door Huawei uitgebrachte smartphones blijken niet geschikt te zijn om een update naar Android 7.0 Nougat te krijgen.

Gebruikers van de Huawei P8 kunnen een update naar Android 7.0 Nougat waarschijnlijk vergeten
Gebruikers van de Huawei P8 kunnen een update naar Android 7.0 Nougat waarschijnlijk vergeten

In Android 7.0 Nougat zit de zogenaamde 'Vulkan API' die nieuwe geavanceerde en efficiënte grafische mogelijkheden biedt. Deze Vulkan API moet ondersteund worden door de processor die in smartphones zit. Aangezien Huawei in nagenoeg alle smartphones eigen processoren gebruikt blijken veel van deze processoren niet geschikt voor het draaien van de Vulkan API, zo meldt het Duitse (onofficiële) Huawei Blog.

Naar verluidt zijn alleen de recentere Kirin 650, Krin 950 en Kirin 955 processoren geschikt voor het draaien van de Vulkan API. Oudere processoren die veel recente toestellen van Huawei aandrijven kunnen niet overweg met de Vulkan API. Dat betekent dat veel recente en populaire smartphones, waaronder bijvoorbeeld de Huawei P8, Huawei P8 Lite, Huawei Ascend Mate 7 en zelfs de recente Huawei Mate S géén update naar Android 7.0 Nougat zouden kunnen ontvangen.

Paar toestellen wel geschikt

Wel is er hoop voor gebruikers van de Huawei P9, Huawei P9 Plus, Huawei P9 Lite, Huawei Mate 8 en toekomstige gebruikers van de Huawei Nova. Deze toestellen draaien op nieuwere Kirin processoren of op processoren van andere fabrikanten waardoor deze toestellen technisch gezien wel geschikt zijn voor een update naar Android 7.0 Nougat.

GSM Helpdesk heeft gepoogd Huawei om een reactie te vragen. Huawei was echter niet direct beschikbaar voor commentaar rondom deze berichtgeving.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie