Nieuwe details Huawei Mate 9 uitgelekt

Nieuwe details Huawei Mate 9 uitgelekt

12-09-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Huawei zal waarschijnlijk nog voor het eind van dit jaar een opvolger voor de huidige Huawei Mate 8 in de vorm van de Huawei Mate 9 gaan presenteren. Vanuit China zijn diverse nieuwe details over deze aankomende flagship-smartphone van Huawei uitgelekt.

Tegen het eind van dit jaar zal Huawei haar nieuwe Huawei Mate 9 gaan voorstellen. De Mate-serie van Huawei bevat de meest uitgebreide en grootste smartphones van het bedrijf. De Huawei Mate 9 wordt de opvolger voor de huidige Huawei Mate 8 die eind vorig jaar werd gepresenteerd.

Net als vorig jaar wordt aangenomen dat Huawei de Mate 9 eind dit jaar eerst in haar thuisland China zal introduceren. Begin 2017 zal het toestel vervolgens internationaal worden gepresenteerd tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

Steeds meer informatie over Huawei Mate 9

Stilaan druppelt steeds meer informatie binnen over dit nog niet gepresenteerde toestel. Afgelopen weken is al duidelijk geworden dat de smartphone waarschijnlijk over een 5,9 inch groot beeldscherm zal beschikken. Ook is bekend dat het toestel door de geheel nieuwe Kirin 960 processor van Huawei aangedreven zal worden.

Mate 9 krijgt dubbele 20-megapixelcamera met Leica lenzen

Vorige week meldde een Chinese analist al dat de Huawei Mate 9 voorzien zal zijn van een dubbele camera met lenzen van het Duitse Leica AG. De configuratie van de camera zou daarmee grotendeels overeenkomen met de camera in de Huawei P9. Als toevoeging bouwt Huawei in de camera van de Huawei Mate 9 naar verluidt ook optische beeldstabilisatie in.

Volgens nieuwe informatie gaat de resolutie van de dubbele camera fors omhoog. Beide camera's in de Huawei P9 hebben een resolutie van 12-megapixel. De Huawei Mate 9 zou over een dubbele 20-megapixelcamera beschikken.

De camera die Huawei nu in de Huawei P9 gebruikt en naar verluidt dus ook zal gaan gebruiken in de Huawei Mate 9 is bijzonder vanwege de dubbele cameralens. Waar de meeste fabrikanten een dubbele camera gebruiken om bijvoorbeeld acheraf inzoomen op foto's mogelijk te maken of om ruis in foto's te onderdrukken;, gebruikt Huawei in de Huawei P9 - en dus waarschijnlijk ook in de Huawei Mate 9 - een combinatie van een RGB (kleuren)camera en een monochrome (zwart-wit) camera. Op deze manier zou deze dubbele camera in staat zijn betere contrasten te genereren en het type foto's te genereren waar Leica beroemd mee is geworden.

Aankondiging

Aangezien de Huawei Mate 8 vorig jaar november in China werd gepresenteerd en in januari werd onthuld tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, is de verwachting dat Huawei dit jaar dezelfde traditie zal voortzetten. De introductie van de Huawei Mate 9 wordt ergens tussen midden november en eind december verwacht. Dit is overigens nog niet door Huawei zelf bevestigd.

Bron: Mydrivers
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie