Voorlopig geen nieuwe smartwatches van Motorola, LG en Huawei

Voorlopig geen nieuwe smartwatches van Motorola, LG en Huawei

15-09-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Behalve Samsung, Apple en Asus heeft dit jaar nog geen enkele grotere smartphone fabrikant een nieuwe smartwatch onthult. Bij Motorola, LG en Huawei blijken hier voorlopig ook geen plannen voor te zijn.

Samsung was dit jaar op de IFA in Berlijn de enige grote speler die een nieuwe smartwatch onthulde in de vorm van de Samsung Gear S3. Andere spelers die in voorgaande jaren tidjens de IFA in Berlijn nog smartwatches onthulde, hadden dit jaar geen nieuwe smartwatches bij zich.

Uit navraag van Cnet blijkt dat de drie meest vooraanstaande smartwatch fabrikanten ná Samsung en Apple geen plannen hebben om dit jaar nog een nieuwe smartwatch te gaan presenteren. Zowel LG, Huawei als Motorola 'teren' nog even op hun huidige smartwatches (de LG Watch Urbane, Huawei Watch en de Motorola Moto 360 red.).

Introductie nieuwe smartwatches momenteel zinloos

Volgens de fabrikanten heeft het momenteel niet zo veel zin om een nieuwe smartwatch uit te brengen. Anders dan Samsung werken LG, Huawei en Motorola met het Android Wear besturingssysteem voor hun smartwatches. De ontwikkelingen op smartwatch gebied gaan aanzienlijk langzamer dan op smartphone gebied.

De echte nieuwe innovatie is de toevoeging van netwerkondersteuning zodat smartwatches zonder koppeling met een smartphone verbinding kunnen maken het het (mobiele) internet. De toevoeging van deze functionaliteit levert echter nog diverse problemen op. Zo neemt de hardware voor netwerkondersteuning nog behoorlijk wat ruimte in en verbruikt te veel energie, terwijl het energieverbruik van smartwatches nu al een probleem is.

Android Wear verliest terrein

Aangezien Apple voor haar Apple Watch haar eigen 'Watch OS' gebruikt en Samsung voor haar smartwatches voornamelijk haar eigen Tizen besturingssysteem gebruikt, verliest het Android Wear besturingssysteem van Google momenteel flink aan marktaandeel. Eén ding is duidelijk: Android Wear zal voorlopig lang niet zo dominant zijn als het Android besturingssysteem voor smartphones nu wel is.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10