Samsung start verkoop Galaxy Note 7 op 28 september weer op

19-09-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft bekend gemaakt dat het bedrijf op 28 september weer gaat beginnen met de verkoop van de Samsung Galaxy Note 7. Op 28 september zullen nieuwe en veilige uitvoeringen van de Samsung Galaxy Note 7 in Zuid Korea verkrijgbaar zijn, gevolgd door de rest van de wereld in oktober.

De verkoop van de Samsung Galaxy Note 7 zal vanaf 28 september hervat gaan worden. Dat heeft Samsung bekend gemaakt. Samsung was genoodzaakt om de verkoop van de Samsung Galaxy Note 7 te staken en álle tot nu toe verkochte toestellen terug te roepen nadat tot nu toe meer dan honderd toestellen in brand zijn gevlogen of zelfs zijn ontploft door een productiefout in de accu.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Op 28 september zal Samsung de Galaxy Note 7 in Zuid Korea opnieuw op de markt gaan brengen. Daarna zullen andere landen gaan volgen. Samsung heeft nog geen indicatie gegeven wanner de Samsung Galaxy Note 7 in Europa en in de Benelux verkrijgbaar zal zijn. Volgens het bedrijf is dit afhankelijk van de omstandigheden.

Samsung moet eerst alle 2,5 miljoen verkochte Galaxy Note 7 toestellen vervangen door een nieuwe. Daarnaast moet Samsung alle toestellen die op de markt moeten gaan komen helemaal opnieuw produceren. Omdat de productiecapaciteit naar verluidt sowieso al achter lag op de vraag, is de kans groot dat het nog enige tijd zal duren voordat Samsung de productie van het aantal toestellen in lijn heeft met de vraag.

Samsung maakt veilige Galaxy Note 7 toestellen herkenbaar middels sticker
Samsung maakt veilige Galaxy Note 7 toestellen herkenbaar middels sticker

Samsung gaat alle Galaxy Note 7 toestellen die 'veilig' zijn duidelijk herkenbaar maken. Het IMEI nummer van het toestel kan in een database online ingevoerd worden, waarna Samsung terugkoppelt of het al dan niet om een veilig toestel gaat. Voorts markeert Samsung de dozen van veilige toestellen met een sticker en is ook in de software van veilige Galaxy Note 7 toestellen te zien dat het om een veilig exemplaar gaat. Veilige exemplaren hebben namelijk een groen batterij icoontje, potentieel onveilige toestellen hebben een wit batterij icoontje.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie