Microsoft onthult onverwacht de Nokia 216 en Nokia 216 Dual SIM

21-09-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Microsoft heeft onverwacht twee nieuwe extreem betaalbare feature phones gepresenteerd. De Nokia 216 en Nokia 216 Dual SIM zijn 'klassieke mobiele telefoons' en komen dit najaar in de eerste landen in de winkels te liggen.

Microsoft heeft relatief onverwacht de Nokia 216 en Nokia 216 Dual SIM gepresenteerd. De twee toestellen kunnen gezien worden als de opvolgers voor de Nokia 215 en de Nokia 215 Dual SIM van begin 2015. Vooralsnog zijn de twee nieuwe mobiele telefoons enkel voor de Indiase markt aangekondigd en krijgen daar een verkoopadviesprijs van omgerekend circa 35 euro. Hoewel nog niet door Microsoft bevestigt, ligt het in de lijn der verwachtingen dat de Nokia 216 en Nokia 216 Dual SIM ook in Europa uitgebracht zullen gaan worden.

Nokia 216
Nokia 216

De Nokia 216 en 216 Dual SIM maken een knipoog naar de mobiele telefoon zoals we die al sinds de jaren '90 kennen. Beide toestellen kennen een klassieke vormgeving waarbij een 2,4 inch groot kleurenbeeldscherm wordt gecombineerd met een ruim opgezet numeriek toetsenbord.

Extreem uithoudingsvermogen

Iets waarin zowel de Nokia 216 als de Nokia 216 Dual SIM in uitblinken is in uithoudingsvermogen. Een volle accu levert een stand-bytijd tot maar liefst 24 dagen en een beltijd tot 18 uur. De telefoons zijn zo energiezuinig dat op één acculading tot 47 uur uur naar MP3's geluisterd kan worden.

De Nokia 216 en de Nokia 216 Dual SIM zijn op technisch gebied identiek aan elkaar met als enige verschil dat de Nokia 215 Dual Sim - zoals haar naam al aangeeft - beschikt over dual-sim ondersteuning. Dat betekent dat in de Dual SIM versie van de Nokia 215 gelijktijdig twee simkaarten geplaatst en gebruikt kunnen worden.

Camera

De Nokia 216 en 216 Dual SIM hebben zowel aan de achterzijde- als de voorzijde een eenvoudige VGA camera gekregen. De frontcamera is bedoeld voor selfies. Aangezien beide toestellen enkel over 2G (GSM) ondersteuning beschikken, kunnen met beide telefoons geen video gesprekken gevoerd worden.

Internet

De Nokia 216 en Nokia 216 Dual SIM zijn zogenaamde 'feature phones' met internet ondersteuning. Beide telefoons wel voorzien van de Opera Mini internetbrowser. Deze browser staat bekend om haar lage dataverbruik en hoge snelheid, zelfs bij lage internetsnelheden over 2G netwerken.

Beschikbaarheid

Microsoft heeft vandaag bekend gemaakt dat de Nokia 216 en de Nokia 216 Dual SIM dit najaar in ieder geval in India op de markt zullen komen. Of de toestellen ook in Nederland uitgebracht zullen worden is momenteel nog niet bekend, maar lijkt gezien het feit dat voorgangers ook in Europa zijn uitgebracht wel voor de hand te liggen. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onderstaande overzichtspagina's:

Nokia 216 overzichtspagina
Nokia 216 Dual SIM overzichtspagina


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie