BlackBerry maakt specificaties BlackBerry DTEK60 bekend

21-09-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


BlackBerry heeft vroegtijdig de specificaties van de aankomende BlackBerry DTEK60 bekend gemaakt. De komst van het toestel is sowieso geen verrassing, want al sinds de zomermaanden is bekend dat BlackBerry dit najaar nog een nieuwe smartphone met de codenaam 'Argon' zou gaan uitbrengen.

Hoewel van een officiële introductie nog niet gesproken mag worden, heeft BlackBerry de specificaties van de nieuwe BlackBerry DTEK60 onthult. Tot op heden was dit toestel bekend onder haar codenaam 'Argon'. De pagina over de DTEK60 die BlackBerry online heeft gezet maakt zelfs nog melding van de codenaam 'Argon' in de adresbalk. 

De BlackBerry DTEK60 heeft waarschijnlijk hetzelfde design als bovenstaande Alcatel Idol 4S
De BlackBerry DTEK60 heeft waarschijnlijk hetzelfde design als bovenstaande Alcatel Idol 4S

De BlackBerry DTEK60 komt net als de eerder dit jaar gepresenteerde BlackBerry DTEK50 uit de fabrieken van het Chinese TCL. Waar de BlackBerry DTEK50 gebaseerd was op de Alcatel Idol 4, is de BlackBerry DTEK60 gebaseerd op de Alcatel Idol 4S.

Specificaties

De specificaties van de BlackBerry DTEK60 komen grotendeels overeen met de specificaties van de Idol 4S van Alcatel. Het toestel heeft een 5,5 inch groot beeldscherm met een hoge QHD (1440 x 2560 pixels) resolutie. Onder de motorkap draait de high-end Qualcomm Snpadragon 820 processor met daarbij maar liefst 4 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit. Ook is een Micro SD uitbreidingsslot aanwezig.

Op cameragebied zal de BlackBerry DTEK60 uitgevoerd zijn met een 21-megapixelcamera met duo-tone LED flitser aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera. Voorts beschikt het toestel over een vingerafdruksensor aan de achterzijde. Verder is BlackBerry DTEK60 uitgevoerd met een bijzonder krachtige accu van 3.000 mAh en zal direct uit de doos draaien op Android 6.0 Marshmallow. Net als de DTEK50 zal ook de nieuwe DTEK60 door BlackBerry up-to-date gehouden worden met telkens de nieuwste Android versies en de laatste beveiligingsupdates.

Vooraankondigng

De publicatie van de DTEK60 specificaties kan gezien worden als een 'vooraankondiging' van deze smartphone. De telefoon zal waarschijnlijk dit najaar officieel worden gepresenteerd. Momenteel is er nog geen officieel beeldmateriaal beschikbaar, al zal de BlackBerry DTEK60 qua vormgeving waarschijnlijk grotendeels overeenkomen met de Alcatel Idol 4S. Alle specificaties van de BlackBerry DTEK60 zijn verzameld op onze uitgebreide BlackBerry DTEK60 specificatiepagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie