'Sony start in oktober met uitrol Android 7.0 Nougat update'

'Sony start in oktober met uitrol Android 7.0 Nougat update'

26-09-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De Sony Xperia X Performance en de nog niet uitgebrachte Sony Xperia XZ zullen de eerste Sony smartphones zijn die vanaf oktober een update naar Android 7.0 Nougat gaan ontvangen.

Tijdens een perspresentatie in Slowakije heeft Sony nadere details gegeven rondom haar update-plannen voor bestaande smartphones, meldt Xperia Blog. Hieruit blijkt dat Sony van plan is om al in oktober te gaan beginnen met de uitrol van haar Android 7.0 Nougat update naar enkele recente Xperia smartphones.

De Sony Xperia XZ, die over ongeveer drie weken in Nederland in de winkels komt te liggen, alsmede de Sony Xperia X Performance die sinds deze zomer in Nederland verkrijgbaar is, zullen de eerste twee smartphones van Sony zijn die een update naar Android 7.0 Nougat gaan krijgen. Sony verwacht de update voor deze twee toestellen al in oktober te kunnen gaan uitrollen.

De Sony Xperia X en Xperia X Compact, beide in februari tijdens het Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd, zullen ergens in november een update naar Android 7.0 Nougat gaan ontvangen. Voorts heeft Sony bekend gemaakt dat ook alle drie de toestellen uit de Sony Xperia Z5 familie alsmede de Sony Xperia Z3+ en Xperia Z4 Tablet een update naar Android 7.0 Nougat gaan krijgen. Voor deze toestellen staat de uitrol van de update in december op de planning.

Tot slot zal Sony ook enkele middenklasse smartphones gaan voorzien van Android 7.0 Nougat. Begin 2017 kunnen gebruikers van de Sony Xperia XA en de Sony Xperia XA Ultra een update naar de nieuwste versie van Android verwachten.

Sony heeft een vrij goede reputatie als het gaat om het verstrekken van updates voor bestaande smartphones. Deze updates voegen niet alleen nieuwe functionaliteit en mogelijkheden toe aan bestaande smartphones, maar zorgen er ook voor dat de toestellen veilig in gebruik blijven doordat updates ook beveiligingslekken dichten.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie