Integratie Motorola in Lenovo kost opnieuw circa 1.100 banen

Integratie Motorola in Lenovo kost opnieuw circa 1.100 banen

27-09-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Lenovo gaat opnieuw de veger door haar personeelsbestand halen. Bij een nieuwe reorganisatie gaan circa 1.100 banen verdwijnen waarbij de grootste klappen opnieuw gaan vallen in het Motorola-deel van het bedrijf.

De roerige tijden voor medewerkers van de voormalige smarpthone divisie van Motorola zijn nog niet voorbij. Ooit werkte in de hoogtijdagen zo'n 20.000 mensen wereldwijd voor de smartphonetak van Motorola. Het bedrijf verkeerde aan het begin van dit decenium in zwaar weer en werd ingelijfd door Google. Het ging Google echter alleen om de patenten die Motorola had. Deze patenten beschermen het Android besturingssysteem nu tegen aanvallen van onder andere Apple en Microsoft.

In 2014 verkocht Google het voormalige Motorola onderdeel door aan Lenovo, ditmaal zonder de patenten. Op dat moment was het personeelsbestand van de voormalige smartphone divisie van Motorola al gekrompen naar 3.500. On de de vlag van Lenovo is sinds 2014 nóg verder ingekrompen in het personeelsbetsand van Motorola en vandaag heeft Lenovo wederom een forse reorganisatie aangekondigd.

Nieuwe ontslagronde

Lenovo gaat ongeveer 2 procent van haar personeelsbestand, wat neer komt op zo'n 1.100 medewerkers, op straat zetten. Het grootste deel van deze inkrimping zal plaatsvinden in het voormalige Motorola onderdeel. Lenovo is bezig om haar eigen smarpthonetak samen te voegen met de smartphonetak van Motorola, waarbij alle dubbele functies verdwijnen. Lenovo lijkt daarbij vooral de voorkeur te geven aan haar eigen personeel boven het personeel wat met de overname van Motorola in het bedrijf is gekomen, al spreekt Lenovo deze berichten zelf tegen.

Sinds de overname van Motorola door Lenovo wordt de merknaam 'Motorola' ook steeds verder uitgefaseerd. Op dit moment is nog wel het Motorola logo te vinden op de zogenaamde 'Moto-smartphones', maar presenteert Lenovo de toestellen als 'Moto by Lenovo'. Op de dozen van 'Motorola' toestellen staat tegenwoordig de Lenovo merknaam. De Moto-serie is ondertussen een serie onder de Lenovo merknaam geworden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie