Samsung in verlegenheid gebracht door nieuwe Galaxy Note 7 ontploffing

28-09-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Nadat eerder deze week al berichten opdoken dat ook de nieuwe exemplaren van de Samsung Galaxy Note 7 behoorlijk warm kunnen lopen en de accu snel leegloopt, lijkt nu het eerste incident plaatsgevonden te hebben waarbij een nieuwe Galaxy Note 7 is ontploft.

Al sinds begin deze maand komt Samsung bijna dagelijks in het nieuws vanwege het debacle rondom ontploffende Samsung Galaxy Note 7 smartphones. Samsung is al de hele maand bezig met haar terugroepactie. Alle 2,5 miljoen verkochte Galaxy Note 7 toestellen zijn teruggeroepen en worden vervangen door een nieuw exemplaar. Het enige land waarin Samsung geen toestellen terugroept is in China, omdat Chinese versies van de Galaxy Note 7 een accu van een andere fabrikant hebben.

Opnieuw incident met veilig gewaand Samsung Galaxy Note 7 toestel
Opnieuw incident met veilig gewaand Samsung Galaxy Note 7 toestel

Ondanks de claims van Samsung dat Chinese versies van de Galaxy Note 7 wél veilig zijn, is in China nu melding gemaakt van een nieuw incident met een ontplofte Galaxy Note 7, meldt CNN. Het ontplofte toestel zou afgelopen weekend in China zijn gekocht en derhalve onderdeel moeten zijn van de veilige Chinese serie of zelfs uit de nieuwe batch Galaxy Note 7 smartphones moeten komen.

Samsung is door het incident ernstig in verlegenheid gebracht. De fabrikant stelt in een statement het incident in onderzoek te hebben. Totaal zijn er in China nu vijf meldingen gemaakt van ontplofte Galaxy Note 7 toestellen, ondanks dat deze serie volgens Samsung veilig zou moeten zijn.

Nieuwe en 'veilige' exemplaren van de Galaxy Note 7 worden door Samsung duidelijk gemarkeerd. Op de doos van nieuwe exemplaren staat een stickertje met een blauwe 'S'. Voorts is het accu-icoon van veilige toestellen groen in plaats van wit. Daarnaast kunnen gebruikers van Galaxy Note 7 toestellen het IMEI nummer van hun toestel invoeren op een speciale website waar gecontroleerd wordt of het IMEI nummer toebehoort aan een veilige serie.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie