Meerkat trekt anderhalf jaar na release stekker uit dienst

Meerkat trekt anderhalf jaar na release stekker uit dienst

03-10-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Diensten


Anderhalf jaar nadat Meerkat haar gelijknamige live streaming-app heeft gelanceerd, is de stekker alweer uit het project getrokken.

Meerkat is per direct gestopt met het aanbieden van haar gelijknamige live streming videodienst. Meerkat was korte tijd zeer populair als app om live gebeurtenissen middels streaming video te delen met volgers op bijvoorbeeld Facebook en Twitter.

De app kwam in mei 2015 uit in de Apple App Store en de Google Play Store en trok in korte tijd veel gebruikers doordat er veel aandacht was voor de app tijdens het South by Southwest festival. Na dit festival wist de app het aantal gebruikers niet vast te houden en daalde de populariteit sterk.

Vlak voor de komst van Meerkat was de vergelijkbare dienst Periscope reeds uitgebracht. Periscope was toen al onderdeel van Twitter. Door de integratie met Twitter werd Periscope al snel vaker gebruikt dan Meerkat. Ondertussen biedt ook Facebook de mogelijkheid om 'live te gaan' en volgers middels een streaming videoverbinding deelgenoot te maken van een bepaalde gebeurtenis of activiteit.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie