Nokia D1C smartphone duikt op in benchmark

Nokia D1C smartphone duikt op in benchmark

03-10-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


In augustus heeft Nokia laten doorschemeren dat het merk nog voor het eind van dit jaar terug zal keren op de smartphonemarkt met 'eigen' Android smartphones. Eén van de toestellen die waarschijnlijk geïntroduceerd gaat worden is de Nokia D1C die afgelopen weekend is opgedoken in een benchmark.

Zogenaamde 'benchmarks', speciale software die de technische prestaties van smartphones kunnen testen en vergelijken, zijn een enorm goede bron van informatie over nog niet gepresenteerde smartphones. Regelmatig lekken er namelijk benchmarkresultaten uit van toestellen die nog niet zijn geïntroduceerd. Afgelopen weekend is een benchmark opgedoken van een toestel die luistert naar de naam 'Nokia D1C'. Dit is waarschijnlijk één van de Android smartphones die Nokia nog voor het eind van dit jaar zal gaan presenteren.

Nokia gaat een come-back maken op de smartphonemarkt, zo liet het bedrijf in augustus al doorschemeren. In 2014 is de smartphone divisie van Nokia in zijn geheel verkocht aan Microsoft. Als onderdeel van de overname afspraken kwam Nokia met Microsoft overeen dat het bedrijf tot aan eind 2016 niets meer mocht ondernemen op de smartphonemarkt. Die termijn gaat nu vervallen.

Betaalbare smartphone

Het eerste toestel dat Nokia waarschijnlijk gaat uitbrengen belooft een betaalbare smartphone te gaan worden met een verwachte verkoopprijs van minder dan 250 euro. De benchmark toont een Android smartphone die draait op Android 7.0 Nougat, momenteel de nieuwste versie van Android. Het toestel wordt aangedreven door een 1,4 GHz octa-core processor van Qualcomm (de Qualcomm Snapdragon 430 processor). Daarbij beschikt het toestel over 3 gigabyte werkgeheugen. Andere details over het toestel zij nog niet uitgelekt.

Momenteel is het de grote vraag of Nokia wereldwijd zal terugkeren als smartphone fabrikant of dat het bedrijf zich gaat richten op specifieke markten. Nokia bracht vorig jaar al een Android tablet uit (de Nokia N1). Deze is echter alleen op de Chinese markt uitgebracht. Gezien de configuratie van de Nokia D1C en de sterke concurrentie in dit smartphone segment, zou het voor de hand liggen dat Nokia dit toestel gaat richten op 'opkomende markten' zoals China, India, het midden oosten, delen van Afrika en zuid Amerika.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie