Sony Xperia XZ binnen enkele dagen verkrijgbaar in Nederland

04-10-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Sony is begonnen met de uitlevering van haar nieuwe paradepaardje, de Sony Xperia XZ. Het toestel zal binnen enkele dagen in Nederland in de winkels verschijnen.

De Sony Xperia XZ, de nieuwe flagship-smartphone van Sony die begin vorige maand tijdens de IFA in Berlijn werd onthuld, zal binnen enkele dagen in Nederland in de winkels komen te liggen. Dat heeft GSM Helpdesk vernomen van bronnen in Nederlandse distributiekanalen van Sony.

De vingerafdruksensore van de Sony Xperia XZ is aan de zijkant van het toestel in de aan/uit toets verwerkt
De vingerafdruksensore van de Sony Xperia XZ is aan de zijkant van het toestel in de aan/uit toets verwerkt

Met de Sony Xperia XZ gaat Sony weer een zeer uitgebreide multimediale krachtpatser op de markt brengendie ook nog eens uitblinkt op het gebied van vormgeving. Sony heeft al jaren een hele eigen handtekening qua design en de nieuwe Xperia XZ doet eer aan deze vormgevingsfilosofie, maar is qua design tóch weer vernieuwend. De behuizing is strak en rechthoekig vormgegeven, waarbij de linker- en rechterzijde volledig rond lopen. Dit geeft het toestel een prettige grip en een verfrissend contrast. Handig detail is dat Sony opnieuw haar vingerafdruksensor in de aan/uit toets aan de zijkant van het toestel heeft verwerkt.

De Sony Xperia XZ is uitgevoerd met een 5,2 inch Full HD beeldscherm. Hiervoor gebruikt Sony haar eigen Triluminos beeldschermtechnologie.

De Sony Xperia XZ heeft een geavanceerde 23-megapixelcamera met drie extra sensoren voor diverse metingen
De Sony Xperia XZ heeft een geavanceerde 23-megapixelcamera met drie extra sensoren voor diverse metingen

Vooral op cameragebied blinkt de Sony Xperia XZ uit. Het toestel is uitgevoerd met een zeer geavanceerde en verder verbeterde 23-megapixelcamera. De camera beschikt over uitgebreide beeldstabilisatie (Sony's SteadyShot technologie) en kan bewegingen over maar liefst vijf assen corrigeren. Hiernaast beschikt de camera over totaal drie sensoren om altijd zo snel mogelijk de beste foto's te kunnen schieten.

Ook aan de voorzijde van het toestel is een buitengewoon hoogwaardige camera aanwezig. Aan de voorzijde is de Xperia XZ namelijk uitgevoerd met een 13-megapixelcamera en technologie die ervoor zorgt dat met deze camera zelfs onder donkere omstandigheden goede selfies geschoten kunnen worden.

De Sony Xperia XZ wordt aangedreven door één van de meest krachtige processoren van dit moment: de Qualcomm Snapdragon 820. De processor wordt bijgestaan door 3 gigabyte werkgeheugen. Daarbij beschikt de Xperia XZ standaard over 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit, wat uiteraard ook nog eens uitbreidbaar is middels MicroSD geheugenkaarten.

Achterzijde van de Sony Xperia XZ
Achterzijde van de Sony Xperia XZ

De Sony Xperia XZ is uitgevoerd met een 2.900 mAh accu. Samen met uitgebreide energiebesparingsfunctionaliteit heeft de accu voldoende vermogen om de smartphone tot twee dagen lang onafgebroken van energie te voorzien.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony Xperia XZ zal mogelijk al deze week in Nederland in de winkels komen te liggen en krijgt een verkoopadviesprijs van 699 euro. Meer informatie en alle specificaties over de Sony Xperia XZ zijn verzameld op onze uitgebreide Sony Xperia XZ overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie