Google brengt veel later dan gebruikelijk Android 7.0 update uit voor Nexus 6

05-10-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Veel later dan gebruikelijk heeft Google haar Android 7.0 Nougat update klaargezet voor de nu bijna twee jaar oude Nexus 6. Normaal ontvangen alle Nexus smartphones de nieuwste Android versie direct in de dagen nadat deze is uitgebracht.

Google is begonnen met de uitrol van haar Android 7.0 Nougat update voor de nu bijna twee jaar oude Nexus 6. Daarmee ontvangt de Nexus 6 de update veel later dan gebruikelijk is. De reden hiervoor is onduidelijk, Google heeft hier geen toelichting op gegeven.

Nexus 6
Nexus 6

Nexus smartphones stonden er tot aan de dag van vandaag om bekend dat zij altijd de eerste Android smartphones zijn die van de nieuwste Android versies voorzien worden. Doorgaans ontvangen Nexus smartphones binnen enkele dagen nadat er een nieuwe Android versie verschijnt al een update naar deze nieuwe versie van het Android besturingssysteem.

Alle andere recente Nexus apparaten, waaronder ook de Nexus 6P en Nexus 5X, hadden al wel een update ontvangen naar Android 7.0 Nougat. Dit doet vermoeden dat Google vlak voor de release van Android 7.0 Nougat nog problemen heeft aangetroffen in de werking van deze nieuwe Android versie op de Nexus 6. In het verleden heeft Google al vaker de uitrol van updates voor de Nexus 6 moeten onderbreken of zelfs een reparatie-update uit moeten brengen omdat updates niet helemaal goed gingen op het toestel.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie