Vervangen Samsung Galaxy Note 7 vliegt in brand in Amerikaans vliegtuig

Vervangen Samsung Galaxy Note 7 vliegt in brand in Amerikaans vliegtuig

06-10-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Er hangen mogelijk zeer grote problemen boven het hoofd van Samsung. Vanuit de Verenigde Staten is een melding gekomen dat een nieuw, vervangend en veilig gewaand exemplaar van de Samsung Galaxy Note 7 in brand is gevlogen in een vliegtuig van Southwest Airlines.

Een vliegtuig van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines op de luchthaven van Louisville is gisteren in allerijl ontruimt nadat een Samsung Galaxy Note 7 van een passagier in het vliegtuig in brand is gevlogen. Opmerkelijk detail is dat het betreffende toestel volgens de passagier een nieuw en veilig gewaand exemplaar van de Galaxy Note 7 betreft die de passagier als vervangend toestel had gekregen vanuit de terugroepactie van Samsung.

Er zijn de afgelopen dagen al meerdere berichten opgedoken dat nieuwe exemplaren van de Samsung Galaxy Note 7 nog steeds erg warm worden. Ook zijn al enkele incidenten met nieuwe exemplaren gemeld, al waren deze tot op heden nog niet zo goed gedocumenteerd als het incident in Louisville.

Samsung kan nog niet bevestigen dat het om een nieuwe en vervangend exemplaar van de Galaxy Note 7 gaat. Het toestel wordt momenteel door de autoriteiten in Louisville onderzocht en zolang Samsung de telefoon zelf niet heeft kunnen onderzoeken is het bedrijf niet in staat hier verdere uitspraken over te doen.

Uit verklaringen van de passagier kreeg hij van het cabinepersoneel het verzoek zijn Galaxy Note 7 uit te schakelen in voorbereiding op de vlucht. Hierna stopte hij het toestel in zijn zak en begon de telefoon warm te worden. Kort daarna vloog het toestel in brand en zorgde voor groen-zwarte rookontwikkeling. De telefoon heeft brandplekken veroorzaakt op de vloerbedekking in het vliegtuig. Hoewel erger is voorkomen had dit incident grote gevolgen kunnen hebben. Om die reden is naast Samsung ook Southwest Airlines en de Consumer Product Safety Commission een onderzoek gestart naar het incident.

Bron: The Verge
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie