Google gaat preview van betaalde apps streamen

Google gaat preview van betaalde apps streamen

06-10-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten , Toestellen


Google rolt momenteel een nieuwe functie uit in de Google Play Store waarmee het mogelijk is om een betaalde app uit te proberen nog voordat deze is aangeschaft, gedownload en geïnstalleerd.

Het wordt mogelijk om betaalde apps 10 minuten lang uit te proberen zonder deze aan te schaffen, te downloaden en te installeren op een smartphone. Google rolt momenteel in de Google Play Store een functie uit waarmee gebruikers van deze applicatiewinkel betaalde apps kunnen 'streamen'. Op die manier is het bijvoorbeeld mogelijk om een spel 10 minuten lang uit te proberen en daarna te beslissen of deze wordt aangeschaft, gedownload en geïnstalleerd.

Google krijgt naar verluidt veel klachten van mensen die apps aanschaffen die achteraf tegen blijken te vallen. Om deze teleurstellingen terug te dringen hoopt Google dat gebruikers van de Google Play Store middels de nieuwe 'app stream functie' een goed beeld krijgen bij een betaalde app alvorens ze deze aanschaffen. Voor ontwikkelaars heeft dit als voordeel dat gebruiker de app nog niet fysiek op hun toestel hebben geïnstalleerd en daarmee al gebruik hebben kunnen maken van premium functies uit de app.

Google lijkt de nieuwe functie willekeurig uit te rollen in de Google Play Store. Vooralsnog zijn het vooral de betaalde games die middels een stream uitgeprobeerd kunnen worden. Of de functie beschikbaar is, is afhankelijk van de gebruikte smartphone.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie