Samsung legt verkoop en omruilactie Galaxy Note 7 wereldwijd stil

Samsung legt verkoop en omruilactie Galaxy Note 7 wereldwijd stil

11-10-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Vanwege nieuwe incidenten met de Samsung Galaxy Note 7 heeft Samsung - mede onder druk van toezichthouders - besloten de verkoop en omruilactie van de Samsung Galaxy Note 7 wereldwijd geheel stil te leggen. Opnieuw worden gebruikers van de Galaxy Note 7 geadviseerd het toestel niet langer te gebruiken.

De kans dat de Samsung Galaxy Note 7 nooit meer terug op de markt gaat komen lijkt steeds groter te worden. Mede onder druk van toezichthouders in diverse landen heeft Samsung afgelopen nacht besloten de wereldwijde verkoop van de Samsung Galaxy Note 7 stil te leggen. Ook de terugroepactie, waarbij gebruikers van een oude Galaxy Note 7 hun toestel konden omruilen voor een nieuw 'veilig' exemplaar is stilgelegd. Gebruikers van de Samsung Galaxy Note 7 moeten volgens Samsung het gebruik van het toestel direct staken en het toestel uitzetten.

Aanleiding zijn nieuwe incidenten met vervangen exemplaren van de Samsung Galaxy Note 7. Samsung was juist bezig om alle Galaxy Note 7 toestellen die in augustus en september waren verkocht terug te roepen omdat deze onveilig konden zijn. In een klein aantal toestellen bevond zich een productiefout in de accu waardoor kortsluiting kon ontstaan in de accu en de accu daardoor oververhit kon raken. Hierdoor zijn wereldwijd al meer dan honderd Galaxy Note 7 toestellen in brand gevlogen of zelfs ontploft.

Dezelfde problemen blijken nu ook voor te komen met de toestellen die door Samsung als 'veilig' betiteld werden en als vervangend toestel werd aangeboden voor de terugroepactie. Dit bewijst dat Samsung het probleem nog steeds niet de baas is. Autoriteiten in diverse landen besloten daarom al tot een verkoopverbod op de Galaxy Note 7 en nu heeft ook Samsung zelf besloten de verkoop en de omruilactie op te schorten zolang het onderzoek loopt.

Formeel heeft Samsung nog niet bekend gemaakt dat de Galaxy Note 7 helemaal niet meer zal verschijnen, maar die kans wordt steeds aannemelijker omdat Samsung het 'momentum' nu verliest. Daarbij heeft de Galaxy Note 7 al dermate veel imagoschade opgeleverd dat het bedrijf beter kan besluiten de Galaxy Note 7 helemaal niet meer uit te brengen en gaat focussen op een nieuw product.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie