Samsung doet geste aan teleurgestelde klanten voor Galaxy Note 7

12-10-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Gisteren is bekend geworden dat de Samsung Galaxy Note 7 niet meer op de markt zal komen. Samsung zit enorm in haar maag met deze beslissing en heeft veel klanten moeten teleurstellen. Samsung maakt daarom een geste naar klanten die het toestel in de voorverkoop hebben besteld.

Alle klanten van Samsung die de Samsung Galaxy Note 7 in de voorverkoop hebben besteld, krijgen van Samsung alsnog gratis een 128 gigabyte geheugenkaart. Samsung had al laten doorschemeren dat iedereen die de Galaxy Note 7 in de voorverkoop had besteld een 128 gigabyte geheugenkaart zou krijgen als compensatie voor de vertraging waarmee de Galaxy Note 7 op de markt zou komen.

De Samsung Galaxy Note 7 komt niet meer in de winkels te liggen
De Samsung Galaxy Note 7 komt niet meer in de winkels te liggen

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de Samsung Galaxy Note 7 op 9 september in de Benelux in de winkels zou komen te liggen. Doordat Samsung vlak voor de Nederlandse release een terugroepactie moest opzetten omdat accu's van het toestel in brand konden vliegen of zelfs konden ontploffen, werd de levering van toestellen die in de voorverkoop waren verkocht uitgesteld tot 10 oktober (afgelopen maandag). Het was vervolgens de bedoeling dat de Galaxy Note 7 medio november in de vrije verkoop zou gaan in Nederland en België.

Afgelopen maandag, op de dag dat de toestellen die in de voorverkoop waren verkocht uitgeleverd zouden gaan worden, heeft Samsung moeten besluiten de leveringen opnieuw uit te stellen. In het buitenland waren opnieuw incidenten opgedoken met vervangen exemplaren van de Samsung Galaxy Note 7. Het uitbrengen van een toestel waarvan bekend is dat enkele exemplaren niet veilig zijn zou Samsung nog grotere reputatieschade en zelfs schadeclaims kunnen opleveren. Na het uitstel van maandag, heeft Samsung gisteren besloten de Samsung Galaxy Note 7 helemaal niet meer uit te brengen.

In Nederland hebben zo'n 5.000 mensen de Samsung Galaxy Note 7 in de voorverkoop besteld. Als geste krijgen al deze klanten een 128 gigabyte geheugenkaart gratis aangeboden. Omdat deze mensen het toestel al hebben betaald, krijgen zij de keuze om hun geld terug te krijgen of te kiezen voor een andere Samsung telefoon, bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7 of Samsung Galaxy S7 Edge. Het prijsverschil tussen de Samsung Galaxy Note 7 en het gekozen toestel wordt daarbij uiteraard ook aan de klant teruggestort.

Reactie Samsung

In een vraaggesprek met GSM Helpdesk liet Anne ter Braak, woordvoerder van Samsung Nederland, weten dat verder nog niet bekend is of Samsung teleurgestelde klanten nog op een andere manier gaat proberen op te vrolijken. Het nieuws dat de Samsung Galaxy Note 7 niet meer uitgebracht zou gaan worden is nog dermate vers dat Samsung nog niet heeft kunnen bekijken of het bedrijf eventueel nog aanvullende handreikingen gaat doen richting teleurgstelde kopers.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10