Samsung verlaagt winstverwachting met ruim 2 miljard euro

Samsung verlaagt winstverwachting met ruim 2 miljard euro

12-10-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Samsung heeft bekend gemaakt dat de winst over het derde kwartaal ruim twee miljard euro lager zal uitvallen dan vorige week werd voorspeld. De lagere winst is een direct gevolg van de beslissing de Samsung Galaxy Note 7 niet meer uit te brengen.

De eerste gevolgen van de beslissing van Samsung om de Samsung Galaxy Note 7 niet meer uit te brengen worden nu al zichtbaar. Samsung heeft afgelopen nacht bekend gemaakt dat de winst over het derde kwartaal waarschijnlijk 2,1 miljard euro lager zal uitvallen dan vorige week nog werd voorspeld.

Vorige week voorspelde Samsung een winst van omgerekend 6,3 miljard euro. Op dat moment was er nog geen sprake van het annuleren van Samsung Galaxy Note 7. In de omzet- en winstcijfers waren derhalve al resultaten meegenomen van verkochte- en voorbestelde Samsung Galaxy Note 7 toestellen. Doordat de Samsung Galaxy Note 7 overal volledig wordt teruggeroepen en ook niet meer uitgebracht zal worden, moet Samsung nu al een correctie uitvoeren op deze omzet- en winstcijfers.

Samsung verwacht over het derde kwartaal een winst van omgerekend 4,2 miljard euro. Daarmee valt de winst 2,1 miljard euro lager uit dan eerder begroot.

Waarschijnlijk is dit slechts het eerste zichtbare grote gevolg van het debacle met de Samsung Galaxy Note 7. Analisten becijferen dat het hele debacle Samsung circa 19 miljard dollar zal gaan kosten aan gedorven inkomsten, misgelopen verkopen, weglopende klanten, imagoschade, marketingkosten en kosten voor het terugroepen van alle Gamsung Galaxy Note 7 toestellen. De impact van het Samsung Galaxy Note 7 debacle zal dus ook komende kwartalen zichtbaar zijn in de resultaten van Samsung.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10