Beelden mogelijk nieuwe ZTE-smartphone uitgelekt

Beelden mogelijk nieuwe ZTE-smartphone uitgelekt

14-10-2016  |  Maarten van Vliet  |  Toestellen


ZTE houdt volgende week, 17 oktober, een event in China waar het bedrijf hoogstwaarschijnlijk de nubia Z11 mini S zal presenteren. Naar verluidt is het toestel uitgerust met een dubbele camera aan de achterzijde, maar gadgetwebsite GSMArena schrijft over een mogelijk andere versie van de nubia Z11 mini S of wellicht een nieuwe, nog onbekend, ZTE-smartphone.

GSMArena beroept zich op uitgelekt fotomateriaal op het Chinese sociale netwerk Weibo. Daarop staat een afbeelding van het scherm van een onbekend ZTE-toestel waarop de specificaties van de camera te lezen zijn. Daaruit blijkt dat de achterzijde is voorzien van een 23-megapixel camera en een selfie-shooter van 13 megapixel. Ook is duidelijk te zien dat het toestel geheel in metaal is afgewerkt. 

Mochten de gelekte beelden kloppen, dan is de nieuwe smartphone van ZTE een qua camera een stap voorwaarts ten opzichte van de nubia Z11, die beschikt over een 16-megapixel camera aan de achterzijde en een 8-megapixel camera aan de voorzijde. Dit toestel werd in juni van dit jaar op de Chinese markt geïntroduceerd en vond vorige maand ook zijn weg naar Europa waar deze in verschillende landen voor zo’n 500 euro in de schappen ligt. 

Veel specificaties van en andere wetenswaardigheden over een mogelijk nieuw topmodel van ZTE zijn niet bekend. Duidelijk is wel dat ZTE een grotere rol wil gaan spelen op de Europese markt voor smartphones, waar het nog in de schaduw staat van landgenoot Huawei. Daarbij ligt voor ZTE de nadruk op zijn twee grootste markten, Duitsland en Spanje. Deze twee landen zijn goed voor bijna een derde van de totaalomzet uit de Europese verkoop van ZTE-smartphones. In die landen is ZTE vooral succesvol met de Blade en de Saxon. 

 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10