Fairphone 2 verkrijgbaar in vier kleuren

Fairphone 2 verkrijgbaar in vier kleuren

18-10-2016  |  de redactie  |  Toestellen


De Nederlandse smartphone maker Fairphone voorziet zijn tweede telefoon van een nieuwe behuizing. Het nieuwe uiterlijk heeft een zowel esthetische achtergrond als een praktische. Om met het eerste te beginnen: de Fairphone 2 is in vier kleuren beschikbaar: koraalrood, indigo, turquoise en wit. De praktische kant van de vernieuwing is de verwisselbare behuizing.

Fairphone staat voor een eerlijke productie met milieuvriendelijke materialen (conflictvrije mineralen en fairtradegoud) die alle zijn vervaardigd met respect voor de mensenrechten. Bovendien zijn de apparaten modulair opgebouwd, zodat onderdelen vervangen kunnen worden. Het Amsterdamse bedrijf zegt ook dat het wil dat de Fairphone zo lang mogelijk mee gaat. Hij is modulair: iedereen kan ‘m makkelijk zelf uit elkaar halen en repareren, en de ingebouwde slanke of standaard hoes geeft goede bescherming tegen valschade. Een regelmatige software-update zorgt ervoor dat alles probleemloos loopt.  

De Fairphone 2 draait op Android 5.1 Lollipop en is uitgerust met een 5-inch full-hd-scherm. Daarnaast is het toestel voorzien van twee SIM-kaarten, een uitbreidbaar geheugen en een vervangbare accu. Het biedt toegang tot de buitenwereld via 4G LTE, WiFi en Bluetooth.

De Fairphone 2 heeft de hoogste score behaald qua repareerbaarheid

De Fairphone 2 is per direct te bestellen, maar het kan nog even duren voordat de geïnteresseerde het toestel in handen krijgt. Bestellingen worden uiterlijk op 16 december geleverd. De prijs is gelijk aan de eerste Fairphone: 525 euro. 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10