Samsung tast nog steeds in het duister naar oorzaak brandgevaarlijke Galaxy Note 7

Samsung tast nog steeds in het duister naar oorzaak brandgevaarlijke Galaxy Note 7

25-10-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Samsung heeft nog steeds geen sluitende oorzaak kunnen vinden voor de vele incidenten met de Samsung Galaxy Note 7 waarbij de accu's in deze toestellen in brand vlogen of zelfs ontploften.

Al sinds het moment dat eind augustus de eerste incidenten met in brand gevlogen of ontplofte Samsung Galaxy Note 7 toestellen bekend werden, doet Samsung onderzoek naar de oorzaak. Nu ruim twee maanden later lijkt Samsung nog steeds geen sluitende verklaring gevonden te hebben waarom letterlijk honderden Galaxy Note 7 toestellen de afgelopen maanden in brand zijn gevlogen of zijn ontploft, zo meldt The Wall Street Journal.

Er zijn wel vermoedens in welke richting de oorzaak gezocht moet worden. Op röntgenfoto's van accu's in de Galaxy Note 7 zijn in de accu's van sommige toestellen 'uitstulpingen' zichtbaar. Ook hebben röntgenfoto's onthuld dat sommige accu's wellicht iets te groot waren voor de behuizing en door de kracht waarmee zij in het toestel zijn geplaatst 'ingedrukt' zijn.

Door temperatuurwisselingen zetten accu's ook nog eens uit of krimpen in. Door deze processen zou het kunnen zijn dat er onder de druk die ontstaat schade ontstaat in de accu of cellen met elkaar in contact komen waardoor kortsluiting ontstaat. Dit zou een mogelijke verklaring kunnen zijn dat accu's in brand vliegen of zelfs ontploffen. Samsung zou echter vooralsnog niet onomstotelijk hebben kunnen vaststellen dat dit ook de oorzaak is van de problemen.

Samsung zit met het hele debacle behoorlijk in haar maag. Het imago van Samsung heeft door de problemen met de Galaxy Note 7 een flinke deuk opgelopen en Samsung is haar belangrijkste smartphone van 2016 kwijtgeraakt door het debacle. Ook de ontwikkeling van toekomstige smartphones wordt door het debacle beïnvloed.

Zolang niet duidelijk is wat de oorzaak is van de in brand vliegende en ontploffende Galaxy Note 7 toestellen kan ook niet uitgesloten worden dat toekomstige toestellen, zoals de verwachte Galaxy S8 of Galaxy Note 8 niet met dezelfde problemen te kampen zullen hebben. Bronnen binnen Samsung stellen zelfs dat de kans aanwezig is dat Samsung moet besluiten de introductie van de Galaxy S8 uit te stellen zolang niet duidelijk is wat de oorzaak van de problemen met de Note 7 is geweest.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10