Google Pixel gearriveerd in eerste Nederlandse winkel

28-10-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De eerste eigen smartphone van Google, de Google Pixel, is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland. Vooralsnog is alleen het kleine formaat Google Pixel beschikbaar in een uitvoering met 32 gigabyte opslagcapaciteit. De grotere Google Pixel XL volgt later.

De Nederlandse webwinkel Belsimpel heeft vanaf vandaag de veel besproken Google Pixel 32GB op voorraad. Daarmee is Belsimpel de eerste (web)winkel in Nederland die deze bijzondere smartphone kan leveren. De Google Pixel werd begin deze maand samen met de Google Pixel XL door Google gepresenteerd als haar eerste eigen smartphones.

Google Pixel en Google Pixel XL
Google Pixel en Google Pixel XL

De nieuwe Google Pixel en Google Pixel XL draaien op Android 7.1, een nieuwe Android versie. Beide toestellen zullen in de toekomst ook rechtstreeks door Google up-to-date gehouden worden op een vergelijkbare manier waarop Apple dat met haar iOS besturingssysteem voor iPhones ook doet.

High-end hardware

De Google Pixel en Google Pixel XL zijn beide zogenaamde 'high-end smartphones'. Beide toestellen vallen dus in de duurste smartphone categorie. De Google Pixel en Google Pixel XL zijn qua hardware nagenoeg gelijk aan elkaar. Het enige grote verschil is het beeldschermformaat- en resolutie alsmede de accucapaciteit.

De Google Pixel heeft een 5 inch Full HD beeldscherm, de Google Pixel XL een 5,5 inch 2K / QHD beeldscherm. Voor beide toestellen gebruikt Google een AMOLED beeldscherm. 

Eén van de snelste processoren

Onder de motorkap draait de nieuwe Qualcomm Snpadragon 821 processor, één van de snelste processoren van dit moment. Daarbij beschikken beide smartphones over 4 gigabyte werkgeheugen. Google heeft de Pixel en Pixel XL gepresenteerd in een uitvoering met 32 gigabyte en een uitvoering met 128 gigabyte interne opslagcapaciteit.

Op cameragebied zijn beide smartphones uitgerust met een 12-megapixelcamera aan de achterzijde. Volgens een door Google aangehaalde onafhankelijke test scoort de camera van de Google Pixel en Google Pixel XL het beste van alle smartphonecamera's van dit moment. Dit komt volgens Google door haar geheel nieuwe beeldverwerkingsalgoritmen. Aan de voorzijde zijn beide toestellen voorzien van een 8-megapixel front-camera.

Vanwege haar kleinere formaat is de Google Pixel voorzien van een accu met een capaciteit van 2.770 mAh. De Google Pixel XL heeft een grotere accu van 3.450 mAh. Beide toestellen beschikken over Quick Charge technologie.

Prijs en beschikbaarheid

De 32 gigabyte uitvoering van het kleine formaat Google Pixel, met het 5 inch grote Full HD beeldscherm, is vanaf vandaag in Nederland beschikbaar en kan uit voorraad geleverd worden door Belsimpel. Het toestel heeft bij Belsimpel een verkoopprijs van 799 euro. De 128 gigabyte uitvoering van de Google Pixel alsmede de Google Pixel XL zullen later in Nederland verschijnen en zijn vooralsnog niet in Nederland verkrijgbaar. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onderstaande overzichtspagina's:

Google Pixel 32GB overzichtspagina
Google Pixel 128GB overzichtspagina
Google Pixel XL 32GB overzichtspagina
Google Pixel XL 128GB overzichtspagina
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie