Chinese smartphone producent Xiaomi betreedt Europese markt

Chinese smartphone producent Xiaomi betreedt Europese markt

28-10-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De voor smartphone liefhebbers niet onbekende Chinese smartphone fabrikant Xiaomi heeft officieel haar eerste stap op de Europese markt gezet. Xiaomi heeft in Polen distributie overeenkomsten gesloten waardoor in Polen nu drie smartphones van Xiaomi officieel verkrijgbaar zijn.

Stukje bij beetje probeert de Chinese smartphone fabrikant Xiaomi steeds verder uit te breiden over de wereld. Xiaomi is nog een relatief jong Chinees smartphonemerk en werd in 2010 opgericht. Ondanks haar geringe leeftijd staat het merk al in de top 5 van 's werelds grootste smartphonemerken gemeten naar het aantal verkochte toestellen. Dit heeft Xiaomi vooral te danken aan de enorme Chinese markt met 1,3 miljard consumenten.

Na het succes in eigen land is Xiaomi al bijna twee jaar bezig om haar producten in steeds meer landen aan de man te brengen. Daarbij is nu een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan om ook de Europese markt te gaan betreden. Xiaomi heeft bekend gemaakt de eerste distributieovereenkomsten gesloten te hebben in Europa met Poolse distributeurs. Daardoor komen drie toestellen van Xiaomi in Polen in de winkels te liggen en kunnen Poolse consumenten dankzij de distributieovereenkomst ook gebruik maken van volledige service- en garantieverlening.

Het is de verwachting dat Xiaomi met deze eerste distributie-deal op zak verder zal gaan uitbreiden in Europa. Hoe deze plannen eruit zien heeft Xiaomi nog niet bekend gemaakt.

Aangezien smartphones van Xiaomi vanwege hun lage prijs en doorgaans uitgebreide specificaties al een behoorlijke bekendheid genieten bij smartphone liefhebbers, zijn een aantal toestellen van Xiaomi sinds eind september verkrijgbaar bij de Nederlandse webwinkel Belsimpel. De webwinkel importeert de toestellen zelf vanuit China en treedt op als wederverkoper. Door deze constructie is Belsimpel ook verantwoordelijk voor de service- en garantieverlening. Xiaomi heeft vooralsnog geen officiële distributieovereenkomsten in Nederland, maar zal in de verdere toekomst de Nederlandse markt uiteindelijk ongetwijfeld gaan betreden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10