Twitter loopt leeg in Nederland

06-11-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Connectiviteit, Diensten, Toestellen


Na Hyves en Facebook is nu ook Twitter slachtoffer aan het worden van massaal overstappende jongeren. In één jaar tijd is het aantal jongeren dat Twitter gebruikt gedaald van 35 procent naar 20 procent.

Lange tijd was Twitter voor veel jongeren een 'toevluchtsoord' vanuit Facebook om ongestoord updates te kunnen plaatsen die niet ook door ouders of opa's en oma's gevolgd werden. Ondertussen blijken echter door de massale uitstroom van jongeren meer volwassenen op Twitter actief te zijn dan jongeren, zo blijkt uit het nieuwe Dutch Apps Market rapport van Telecompaper.

In één jaar tijd is het gebruik van Twitter door jongeren tussen de 12 en 19 jaar met 15 procentpunten gedaald. Vorig jaar gebruikte nog ruim één op de drie jongeren Twitter, nu is dat nog maar 20 procent van alle jongeren.

Jongeren blijken massaal over te stappen op Instagram en Snapchat. Op dit moment maakt 78 procent van alle jongeren gebruik van Instagram, 8 procent meer dan vorig jaar. Snapchat wordt door 75 procent van alle jongeren gebruikt, een stijging van 7 procent ten opzichte van vorig jaar.

Over alle generaties heen heeft Twitter in Nederland afgelopen jaar 250.000 gebruikers verloren. Vorig jaar had nog 26 procent van alle Nederlanders Twitter op zijn of haar smartphone staan, tegenover 22 procent in oktober van dit jaar.

De opvallende conclusies van Telecompaper komen op het moment dat Twitter naarstig op zoek is naar een overnamekandidaat. Geruchten suggereren dat Disney het ondertussen noodlijdende Twitter wil gaan overnemen.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie