Lenovo stopt met smartphones onder eigen naam en adopteert Moto-merk

09-11-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Alle toekomstige smartphones van Lenovo zullen uitgebracht worden onder de naam 'Moto', de oude merknaam van Motorola. Lenovo zal geen smartphones meer onder eigen naam uit gaan brengen.

De Chinese smartphone- en laptop fabrikant Lenovo heeft bekend gemaakt dat het bedrijf gaat stoppen met haar twee-merken strategie. In 2014 heeft Lenovo de resterende activiteiten van Motorola Mobility overgenomen van Google. Motorola Mobility is de voormalige smartphone divisie van Motorola en werd daarvoor in 2012 door Google overgenomen.

Omdat Lenovo sinds de overname van Motorola zowel haar eigen Lenovo smartphone merk alsmede het Moto-merk in de lucht moet houden, heeft het bedrijf te weinig focus en lopen de marketingkosten behoorlijk op. De resultaten schieten de afgelopen tijd omlaag. Mede onder druk van opnieuw tegenvallende resultaten in het derde kwartaal van 2016 heeft Lenovo besloten haar eigen smartphonemerk te laten varen en volledig te gaan focussen op het Moto-merk.

De keuze is opmerkelijk aangezien Lenovo juist sinds enkele maanden met haar eigen Lenovo smartphone merk de Europese markt probeerde te gaan betreden. In juli bracht Lenovo de Lenovo K5 uit in Europa. Ondertussen bestaat het portfolio Lenovo toestellen in Europa al uit 6 smartphones, bijna evenveel toestellen als het recente Moto smartphone portfolio.

Bron
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie