Google Pixel XL nu ook op beperkte schaal verkrijgbaar in Nederland

09-11-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Nadat eind oktober het kleinere formaat Google Pixel al arriveerde in de eerste Nederlandse winkels, is nu ook het grote formaat Google Pixel XL aangekomen bij de eerste winkels. Losse verkoopprijzen voor het toestel starten bij een bedrag van maar liefst 1.009 euro.

De Nederlandse webwinkel Belsimpel is gestart met de verkoop en levering van de Google Pixel XL 32GB. Daarmee is Belsimpel de eerste (web)winkel in Nederland die deze bijzondere smartphone kan leveren. Eind vorige maand was Belsimpel ook al de eerste Nederlandse winkel die het kleinere formaat Google Pixel kon leveren. De Google Pixel en Google Pixel XL werden begin oktober door Google gepresenteerd en zijn de eerste smartphones die Google onder eigen naam heeft uitgebracht.

Google Pixel en Google Pixel XL
Google Pixel en Google Pixel XL

De nieuwe Google Pixel en Google Pixel XL draaien op Android 7.1, een nieuwe Android versie. Beide toestellen zullen in de toekomst ook rechtstreeks door Google up-to-date gehouden worden op een vergelijkbare manier waarop Apple dat met haar iOS besturingssysteem voor iPhones ook doet.

High-end hardware

De Google Pixel en Google Pixel XL zijn beide zogenaamde 'high-end smartphones'. Beide toestellen vallen dus in de duurste smartphone categorie. De Google Pixel en Google Pixel XL zijn qua hardware nagenoeg gelijk aan elkaar. Het enige grote verschil is het beeldschermformaat- en resolutie alsmede de accucapaciteit.

De Google Pixel heeft een 5 inch Full HD beeldscherm, de Google Pixel XL een 5,5 inch 2K / QHD beeldscherm. Voor beide toestellen gebruikt Google een AMOLED beeldscherm. 

Eén van de snelste processoren

Onder de motorkap draait de nieuwe Qualcomm Snpadragon 821 processor, één van de snelste processoren van dit moment. Daarbij beschikken beide smartphones over 4 gigabyte werkgeheugen. Google heeft de Pixel en Pixel XL gepresenteerd in een uitvoering met 32 gigabyte en een uitvoering met 128 gigabyte interne opslagcapaciteit.

Op cameragebied zijn beide smartphones uitgerust met een 12-megapixelcamera aan de achterzijde. Volgens een door Google aangehaalde onafhankelijke test scoort de camera van de Google Pixel en Google Pixel XL het beste van alle smartphonecamera's van dit moment. Dit komt volgens Google door haar geheel nieuwe beeldverwerkingsalgoritmen. Aan de voorzijde zijn beide toestellen voorzien van een 8-megapixel front-camera.

Vanwege haar kleinere formaat is de Google Pixel voorzien van een accu met een capaciteit van 2.770 mAh. De Google Pixel XL heeft een grotere accu van 3.450 mAh. Beide toestellen beschikken over Quick Charge technologie.

Prijs en beschikbaarheid

De 32 gigabyte uitvoering van de Google Pixel XL, met het 5,5 inch grote QHD beeldscherm, is vanaf vandaag in Nederland beschikbaar en kan uit voorraad geleverd worden door Belsimpel. Het toestel heeft bij Belsimpel een zeer stevige verkoopprijs van 1.009 euro. De 128 gigabyte uitvoering van de Google Pixel XL wordt binnen 3 weken verwacht en gaat nog eens 100 euro meer kosten. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onderstaande overzichtspagina's:

Google Pixel 32GB overzichtspagina
Google Pixel 128GB overzichtspagina
Google Pixel XL 32GB overzichtspagina
Google Pixel XL 128GB overzichtspagina

 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws2 Reacties
G Rienstra plaatste dit 09 nov 2016

Geen Quick Charge maar USB Power Delivery. Met een Qualcomm Quick Charge lader zul je niet kunnen snelladen

Thomas Lohuis plaatste dit 14 nov 2016

Hoe komen jullie aan de "binnen 3 weken" voor de XL 128 Gb ?

Geef ook je reactie